Ecologie si modernism: casa semiingropata cu pereti din sticla

de Nic Gavra in Targuri si expozitii

Edgeland House, construita de Bercy Chen Studio LP, este situata pe un teren dezafectat care a fost reabilitat, fiind o reinterpretare a unora dintre cele mai vechi tipuri de case din America de Nord, locuintele ingropate ale indienilor bastinasi.

Acestea folosesc energia termica a pamantului pentru a mentine in interior o temperatura cat mai constanta, racoroasa vara si mai calduroasa in timpul iernii decat in locuintele clasice.

Casa cu aperis verde si pereti din sticla

Pe acoperisul verde au fost reintroduse peste 40 de specii native de plante si flori salbatice. Locuinta foloseste un sistem de incalzire si racire hidraulica.

Casa cu aperis verde si pereti din sticla Casa cu aperis verde si pereti din sticla Casa cu aperis verde si pereti din sticla

Set mobilier gradina modern, lemn masiv

Set mobilier gradina modern, lemn masiv

Vizual, Edgeland House se integreaza in mediul inconjurator, putand fi privita ca o extensie a peisajului. Casa este formata din doua pavilioane separate, intr-unul fiind zona de zi iar in celalalt dormitoarele. Accesul dintr-o zona in alta necesita contact direct cu exteriorul.

Casa cu aperis verde si pereti din sticla Casa cu aperis verde si pereti din sticla Casa cu aperis verde si pereti din sticla Casa cu aperis verde si pereti din sticla Casa cu aperis verde si pereti din sticla

Foto: Bercy Chen Studio LP

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!