Arhitecturi inedite: Casa spranceana - Galerie foto

de Marcel Buciuman in Targuri si expozitii

Parca pentru a ne demonstra ca imaginatia arhitectilor nu cunoaste limite, arhitectul american Edgar Papazian si-a propus sa renoveze complet, pentru propria familie, o casa construita in anul 1941, oferindu-i o imagine cu totul si cu totul originala.

Data fiind suprafata redusa a locuintei, pentru a castiga mai mult spatiu la mansarda, arhitectul a recurs la forma rotunjita a acoperisului, asemeni unei sprancene arcuite. De aici si numele casei.

Fatada principala Casa spranceana

Acoperisul este realizat din doua straturi de tabla galvanizata, golul dintre acestea fiind umplut cu spuma izolatoare pe baza de soia, o solutie de termoizolare a locuintelor noua dar care castiga teren odata cu cresterea preocuparilor ecologiste in randul populatiei.

Fatada Casa spranceana

Forma curba a acoperisului a fost preluata si la interior, la scara interioara, in dormitoare, in baie sau chiar si la rafturile inzidite prezente in diverse zone ale casei.

Scara Casa spranceana

Materiale moderne, cu aspect industrial chiar, precum tabla galvanizata, au fost imbinate cu traditionalul lemn, pentru a crea o atmosfera unica, dar calda si primitoare, potrivita pentru caminul unei familii.

Bucataria a fost proiectata pentru a fi zona centrala a locuintei. De altfel, intreaga zona de zi de la parter este un spatiu deschis, cu locul de servit masa si livingul amplasate in jurul bucatariei, pentru a permite membrilor familiei sa petreaca cat mai mult timp impreuna.

Bucatarie Casa spranceana

Masa living, lemn masiv fag salbatic

Masa lmn masiv moderna

Ferestrele ample permit luminii sa invadeze in voie casa, dezvaluind insa si o priveliste superba spre curtea amenajata in jurul unor arbori seculari.

Gradina Casa spranceana

Set mobilier gradina modern, lemn masiv

Set mobilier gradina modern, lemn masiv

Inainte de a va lasa sa admirati in voie si alte imagini ale casei, sa mai spunem ca aceasta a constituit chiar decorul unor scene dintr-un cunocut serial de televiziune american, Portlandia.

Living Casa spranceana Semineu Casa spranceana Sufragerie Casa spranceana Dormitor Casa spranceana

Pat lemn masiv, alb, design clasic

Pat lemn masiv, alb, design clasic Baie Casa spranceana Veranda Casa spranceana Veranda Casa spranceana Fatada principala inainte si dupa renovare

Foto: Fatada principala inainte si dupa renovare

Fatada dinspre gardina inainte si dupa renovare

Foto: Fatada dinspre gardina inainte si dupa renovare

Foto: Lincoln Barbour

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!