Transformari de vis: O veche biserica devenita o luxoasa locuinta - Galerie foto

de Marcel Buciuman in Targuri si expozitii

Sa restaureze o cladire veche este o adevarata provocare pentru orice arhitect. Daca in plus mai trebuie schimbata si utilitatea acesteia, arhitectul are cu adevarat posibilitatea sa-si demonstreze pe deplin talentul si creativitatea.

Este cazul unei biserici construita in 1867 in Brisbane, Australia, pe care arhitectii de la Willis Greenhalgh Architects au salvat-o de la demolare transformand-o intr-o luxoasa locuinta. Interesant este ca, de-a lungul timpului, cladirea a mai suferit o transformare, activand pentru o vreme ca si teatru.

Biserica devenita o luxoasa locuinta - exterior

Trebuie spus si ca vechea biserica figura in lista cladirilor istorice, ceea ce a dus la o serie de restrictii privind conservarea elementelor arhitectonice ale cladirii. Totusi, noi credem ca arhitectii au reusit pe deplin sa transforme un spatiu sobru, degradat, intr-un camin care sa raspunda rigorilor vietii moderne.

Voi ce ziceti? Si, oare de ce cladirile de patrimoniu aflate in paragina in orasele noastre nu ar avea si ele sansa unei noi vieti?

Biserica devenita o luxoasa locuinta - zona zi

Deschiderea ampla a permis crearea unei zone de zi deschisa, moderna. Culoarea dominanta este albul, ceea ce amplifica si mai mult senzatia de spatialitate.

Biserica devenita o luxoasa locuinta - living Bucatarie moderna Zona relaxare in balcon Biserica devenita o luxoasa locuinta - Dormitor Biserica transformata in locuinta - Baie

Nu au fost neglijate nici spatiile exterioare, fiind amenajata o superba terasa din lemn si chiar o mica piscina.

Terasa moderna Terasa moderna cu piscina Piscina moderna

Foto: Willis Greenhalgh Architects

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!