Perdeaua de aer - solutia pentru reducerea pierderilor de caldura din magazin

in Recomandari

Material oferit de eMenatwork.ro, furnizor de materiale pentru constructii, electrice, termice, amenajari si finisaje de interior & exterior
 
Perdelele de aer constituie solutia ideala pentru toate incaperile cu trafic intens, acolo unde deschiderea usilor cauzeaza o pierdere importanta de energie termica... O perdea de aer instalata corect poate reduce pierderile de energie printr-o astfel de usa cu pana la 70-90%.

 

 

Perdeaua de aer Perdelele de aer sunt echipamente moderne, prevazute cu ventilatoare puternice pentru crearea unui curent intens de aer in zonele de acces ale spatiilor climatizate sau incalzite, folosite pentru izolarea spatiului interior de intrarea exterioara. Perdelele de aer au ca principal scop crearea unei bariere invizibile prin energia cinetica a aerului in miscare, prin care sa previna transferul termic dintre exterior si interior. In acest fel se realizeaza economii substantiale de energie, climatizarea sau incalzirea spatiilor protejate nefiind afectate de mediul extern si nici de frecventa de deschidere a usilor. Ventilatorul trebuie sa fie suficient de puternic pentru a genera un jet de aer care sa poata ajunge la podea. Perdelele de aer previn patrunderea prafului, fumului, a diversilor agenti poluanti sau a insectelor. Instalarea rapida si costurile reduse pentru intretinere sunt alte avantaje importante ale acestor echipamente.

 

Perdeaua de aer

 

Perdelele de aer constituie solutia ideala pentru toate incaperile cu un trafic intens, acolo unde deschiderea usilor cauzeaza o pierdere importanta de energie termica: birouri, restaurante, hoteluri, spitale, teatre, scoli, banci, centre comerciale, cofetarii, sali de expozitii, supermarket-uri, depozite de marfuri, baruri... O perdea de aer instalata corect poate reduce pierderile de energie printr-o astfel de usa cu pana la 70-90%. Perdele de aer au fost special concepute pentru a genera maximum de eficienta la costuri minime, iar alegerea unei perdele de aer este cruciala pentru obtinerea unui raport optim intre eficienta si confort. Dimensionarea corecta a perdelei de aer conform inaltimii si lungimii zonei de acces, este strict necesara.

 

Perdelele de aer pot fi simple - in recirculare, sau pot veni cu incalzire electrica sau pe apa calda, pentru a incalzi aerul. Perdelele in recirculare se aleg in cazul in care spatiul de protejat este folosit cu predilectie primavara, vara si toamna. In cazul in care spatiul protejat este folosit si in timpul iernii, se recomanda folosirea perdelelor electrice sau perdelele pe apa, daca beneficiarul are deja un sistem de incalzire pe apa calda (centrala) de la care poate alimenta perdeaua. Nu se alimenteaza in perioada verii cu apa deoarece nu au sistem de preluare a condensului!

Sursa: eMenatwork.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!