GRANIT PADANG DARK (ANTRACIT) POLISAT 60 X 30 X 1 CM

101 RON

(Pretul nu contine TVA)

De la Piatraonline - Bucuresti

GRANIT PADANG DARK (ANTRACIT) POLISAT 60 X 30 X 1 CM
Comenteaza Facebook Twitter

Incercam sa va oferim preturi actualizate la produsele prezente in paginile noastre. Va rugam insa sa verificati pretul si pe site-ul furnizorului. Va multumim!

Domenii de utilizare
Granitul Padang Dark polisat se foloseste in amenajari de interior si la exterior, in proiecte rezidentiale si publice. Placile Granit se utilizeaza in placari de pardoseli dar si de pereti (terase, living, crama, piscina, fatada, soclu, pavaj, etc). 

Caracteristici 
Granitul este o roca vulcanica intruziva, provenita din solidificarea lenta a magmelor de adancime. Este compusa in principal din feldspat, quartz si mica. 
Modul de formare determina utilizarea granitului ca material de constructie. Iata cateva caracteristici pentru Padang Dark: 
•    Densitate: 2780 Kg/m³
•    Rezistenta la incovoiere: 23.5 MPa
•    Rezistenta la compresiune: 183 MPa MPa
•    Absorbtie de apa: 0.08%
•    Rezistenta la abraziune (“purtare”/trafic): foarte buna 


Tipuri dimensionale si asocieri posibile
Placile Granit Padang Dark au dimensiuni standard 60x30x1 cm, la aceleasi dimensiuni poti gasi si Rock Star Brown, in nuante coloristice diferite. 
Daca iti plac placile ceva mai mari atunci iti recomandam granit Padang Dark 61x30-5x1 cm cu acelasi finisaj. 
Variante des intalnite in pavajele exterioare sunt cele din Padang Dark Fiamat.
Montaj Granit 
Placile granit Padang Dark se monteaza dupa tehnologia clasica, prin “pieptanare”
Iata pasii: 
1.    Se curata suprafata: se foloseste un aspirator industrial pentru a indeparta resturile. Suprafata trebuie sa fie curata, plana, uscata, neteda si portanta. 
2.    Dupa masurarea suprafetei se calculeaza cate placi intregi intra pe suprafata si cate vor fi decupate. Se recomanda realizarea unui desen la scara, dupa cum va arata aranjamentul. 
3.    Se face o proba (montaj la rece): se aseaza un rand (total sau partial) de placi pe suprafata si se stabileste cum trebuie taiate placile de la margine (cele care nu incap). Se numeroteaza placile pe spate. 
4.    Se verifica finisajul si coloristica, se stabileste modul de montaj. Daca se doreste realizarea unui model pe suprafata este recomandata amplasarea placilor conform modelului, simuland aranjamentul inainte de montaj. Placile vor fi pozitionate in aranjamentul coloristic dorit. 
5.    Se verifica respectarea conditiilor de montaj : placi uscate ( protejate de umezeala cu cel putin 24 ore inainte de montaj), temperatura de montaj intre 5 si 25 grade (atat pentru interior cat si pentru exterior), umiditate obisnuita 
6.    Se alege si se prepara adezivul conform indicatiilor producatorului. Se recomanda Weberset Marmo Plus, Weberset Portelanat Max² sau Weberset Superflex Max². 
7.    Se incepe montajul propriu-zis. Se imprastie in mod continuu adezivul pe suprafata, folosind o gletiera cu dinti. In functie de timpul de uscare a adezivului acesta se va aplica pe suprafete mai mici astfel incat sa nu se usuce inainte de a monta placa. Se aplica adezivul pe suprafata suport si pe placa. Pentru placari in zone umede este necesar un nivel de acoperire al placii cu adeziv de minim 95%.  La placile mari apar din productie denivelari ori deformari, acestea se pot compensa cu ajutorul adezivului, se vor face santuri mai adanci pe suprafata placilor  cu ajutorul unei gletiere cu dinti de 10-20 mm. Tehnologia de aplicare este prin “pieptanare” si nu “cu mamaligi “, aceasta intrucat este necesara asigurarea aderentei perfecte. Se aplica adezivul pe o directie rectilinie fara a face curbe cu mistria. Se obtine un sir de mici santuri paralele peste care se aseaza placa. Pentru placi dreptunghiulare se aplica adezivul astfel incat santurile sa fie perpendiculare pe latimea placii. Toate aceste operatii au drept scop marirea aderentei. 
8.    Se incepe placarea  dintr-un colt pentru a asigura o aliniere placilor. Se aseaza placa direct pe suprafata si se apasa usor, eventual miscand-o usor inainte si inapoi fara sa se roteasca. Suprafata  trebuie sa fie plana. Pentru fixare se poate folosi un ciocan de cauciuc
9.    Montajul se poate face cu rost sau fara, caz in care se prevad rosturi de dilatatie (in functie de marimea suprafetei) 
Se monteaza placile intregi, spatiile de la marginea suprafetei de placat ramanand goale. Dupa montaj se indeparteaza excesul de adeziv cu un burete umed. In cazul pardoselilor incalzite montajul se face cu rost. In placarile interioare se lasa rosturi in general de 1-2 mm. 
10.    Se lasa sa se usuce suprafata placata cel putin 12 ore sau atat cat se arata in instructiunile de folosire a adezivului fara a calca pe ea. 
11.    Dupa montajul placilor intregi vor ramane  zone neplacate fie de-a lungul marginilor, fie pentru ocolirea unor obstacole. In aceste locuri placile vor trebui taiate la dimensiuni. Se masoara suprafetele pe care trebuie montate placile si se traseaza decupajele pe fiecare placa, avand grija sa se lase spatiile de margine. Se recomanda folosirea unei masini de taiat placi, dotata cu discuri corespunzatoare. 
12.    Se debiteaza placile trasate, se lasa sa se usuce si apoi se monteaza in acelasi mod ca si celelalte. 
13.    Se lasa suprafata sa se usuce in mod natural (circa 24 ore), fara a se calca pe ea.14.    In cazul montajelor cu rosturi intre placi acestea se chituiesc. 
15.    Dupa chituire se indeparteaza excesul si se lasa sa se usuce suprafata (24 ore). 
16.    Se spala suprafata cu apa curata

Intretinere 
Tratamente simple si rapide in 3 pasi, acestea sunt efectuate dupa montaj. 

1. Curatare – se realizeaza cu LTP Grimex sau alti detergenti specializati. Pentru eliminarea unor pete se folosesc solutii specifice. 
2. Impermeabilizare – protejarea suprafetelor la praf, apa, grasimi si unele pete  Se recomanda  MPG, External Stone Sealer, Mattstone H2O.
3. Intretinerea propriu-zisa - se folosesc detergenti neutri LTP Waxwash si LTP Stonewash.

Contacte - Piatraonline:

Telefon fix: 0219907

Telefon mobil: 0213501494

Web: www.piatraonline.ro/

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Arhitect online

Articole recomandate