Londra - Palatul Westminster (Palatul Parlamentului), Big Ben, Victoria Tower, Turnul Londrei, Palatul Buckingham, Trafalgar Square, British Museum

Palatul Wesminster din Londra

Principala resedinta pentru monarhii Angliei medievale, Palatul Westminster adaposteste in prezent cele doua camere ale parlamentului britanic, Camera Lorzilor si Camera Comunelor, motiv pentru care mai este numit si Palatul Parlamentului.


Plin de incarcatura istorica si atractie pentru milioane de turisti in fiecare an, Palatul Westminster este inclus de UNESCO in programul World Heritage Sites, impreuna cu Biserica Sf. Margareta si Abatia Westminster, cu care se invecineaza.

Abatia Westminster a fost construita in secolul al XI-lea de catre Eduard The Confessor. Cladirea este locul ceremoniilor regale, nu mai putin de 38 de incoronari desfasurandu-se aici. Tot aici au avut loc, in 1997, funerariile printesei Diana.


Actualul ansamblu al Palatului Westminster este varianta reconstruita intre anii Óntre 1837 si 1860, Ón stil neogotic, dupa ce incendiul devastator din 1834 a distrus aproape total vechiul parlament britanic, construit de William II la sfarsitul secolului al XI-lea.


Cu o forma aproximativ rectangulara, Palatul Parlamentului se intinde pe o suprafata de peste 30 000 de metri patrati. El este flancat de doua turnuri inalte de aproximativ o suta de metri, Victoria Tower si celebrul turn cu ceas, Big Ben.

Recunoscut pe intregul mapamond ca si simbol al Londrei, turnul Big Ben poarta acest nume in cinstea celui care i-a montat orologiul, in anul 1858, Sir Benjamin Hall.Si, daca veti avea norocul sa ajungeti la Londra, nu uitati ca aici puteti admira o multime de alte cladiri sau locuri incantatoare: Turnul Londrei, Palatul Buckingham, Catedrala St. Paul, Trafalgar Square, British Museum sau Muzeul Figurilor de Ceara Madame Tussaud, ca sa amintim doar cele mai vizitate dintre acestea.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter