In primul rand trebuie sa te gandesti la design-ul pe care vrei sa-l creezi. Pe langa asta, trebuie sa iei foarte multe lucruri in considerare, precum spatiul pe care il ai la dispozitie, pozitiile usilor si ferestrelor, existenta prizelor etc.
Mobila pentru bucatarie trebuie aleasa in functie de aceste criterii. Daca spatiul cu care lucrezi este mic si dificil de mobilat, va trebui sa alegi mobila pentru bucatarie facuta pe comanda. Dupa ce ai analizat toate colturile camerei, detaliile arhitecturale speciale sau existenta prizelor, vei stii cum sa aranjezi mobila bucatarie.
In functie de felul in care aranjezi aparatele electrocasnice si mobila de bucatarie, vei obtine o bucatarie in linie dreapta (atunci cand mobila de bucatarie e alineata pe un singur perete), o galerie pe doua parti (atunci cand mobila de bucatarie ocupa doi pereti paraleli), bucatarie in forma de L (mobila de bucatarie este aranjata pe doi pereti in colt), bucatarie in forma de U (atunci cand mobila de bucatarie ocupa 3 pereti) sau o bucatarie tip insula.
Exista de asemenea si mobilier de bucatarie speciala pentru spatii mici. Stim cu totii cat de micute pot fi unele bucatarii de apartamente sau garsoniere.
Unii producatori ofera acelasi mobilier de bucatarie de buna calitate, dar la scala mai mica, de la chiuveta, cuptor, blat de bucatarie etc. Pentru cei care iti doresc ceva cu adevarat special pentru bucataria lor, pot opta pentru mobila de bucatarie multimedia, care are anumite caracteristici tehnologice care aduc acel ceva special, ce transforma o simpla bucatarie intr-un spatiu de relaxare in care sa-ti primesti oaspetii.
Mobila de bucatarie trebuie aleasa bineinteles si in functie de stilul decorativ pe care vrei sa-l abordezi. Daca preferi stilul country, alese mobila de bucatarie din lemn, in stil rustic. Daca esti adeptul stilului modern, hi-tech, alege o mobila de bucatarie multumedia. Daca vrei sa mergi la sigur, cu mobila de bucatarie traditionala, in nuante neutre, nu ai cum sa dai gres.
Succes
