Pe ce criterii ar trebui aleasa mobila de bucatarie?

Mobila bucatarie, mobila living, mobila dormitor, mobila copii, mobila bar, mobilier baie, mobilier comercial, mobilier terasa, mobilier gradina, etc.

Re: Pe ce criterii ar trebui aleasa mobila de bucatarie?

Mesajde gabriella 1 » Lun Noi 28, 2011 4:45 pm

In primul rand asortarea cu peretii, apoi, in functie de spatiul existent (eu am facut-o pe comanda), sa fie functionala.
In locul aragazului eu am ales plita si cuptor. Hota are si ea un rol important. In afara de aceasta am pus si un ventilator deoarece bucataria este "deschisa".
Trebuie tinut cont si de aparatura electrica (cuptor cu microunde, masina de facut paine, etc.).
gabriella 1

Mesajde Lungu Cornel Florin » Mar Noi 29, 2011 11:01 am

In primul rand trebuie sa te gandesti la design-ul pe care vrei sa-l creezi. Pe langa asta, trebuie sa iei foarte multe lucruri in considerare, precum spatiul pe care il ai la dispozitie, pozitiile usilor si ferestrelor, existenta prizelor etc.

Mobila pentru bucatarie trebuie aleasa in functie de aceste criterii. Daca spatiul cu care lucrezi este mic si dificil de mobilat, va trebui sa alegi mobila pentru bucatarie facuta pe comanda. Dupa ce ai analizat toate colturile camerei, detaliile arhitecturale speciale sau existenta prizelor, vei stii cum sa aranjezi mobila bucatarie.

In functie de felul in care aranjezi aparatele electrocasnice si mobila de bucatarie, vei obtine o bucatarie in linie dreapta (atunci cand mobila de bucatarie e alineata pe un singur perete), o galerie pe doua parti (atunci cand mobila de bucatarie ocupa doi pereti paraleli), bucatarie in forma de L (mobila de bucatarie este aranjata pe doi pereti in colt), bucatarie in forma de U (atunci cand mobila de bucatarie ocupa 3 pereti) sau o bucatarie tip insula.

Exista de asemenea si mobilier de bucatarie speciala pentru spatii mici. Stim cu totii cat de micute pot fi unele bucatarii de apartamente sau garsoniere.
Unii producatori ofera acelasi mobilier de bucatarie de buna calitate, dar la scala mai mica, de la chiuveta, cuptor, blat de bucatarie etc. Pentru cei care iti doresc ceva cu adevarat special pentru bucataria lor, pot opta pentru mobila de bucatarie multimedia, care are anumite caracteristici tehnologice care aduc acel ceva special, ce transforma o simpla bucatarie intr-un spatiu de relaxare in care sa-ti primesti oaspetii.

Mobila de bucatarie trebuie aleasa bineinteles si in functie de stilul decorativ pe care vrei sa-l abordezi. Daca preferi stilul country, alese mobila de bucatarie din lemn, in stil rustic. Daca esti adeptul stilului modern, hi-tech, alege o mobila de bucatarie multumedia. Daca vrei sa mergi la sigur, cu mobila de bucatarie traditionala, in nuante neutre, nu ai cum sa dai gres.

Succes :mrgreen:
Lungu Cornel Florin

Mesajde elishoru » Mar Noi 29, 2011 3:47 pm

Eu mi-am ales mobila de bucatarie in primul rand...dupa bugetul pe care il aveam in aceea perioada. Pot sa spun ca am achizitionat mereu, cu bani putini, lucruri care mi-au placut si de o calitate bunicica...trebuie doar sa cauti in mai multe locuri.
elishoru

Mesajde dorcc » Mie Feb 01, 2012 8:31 pm

Cred ca ar trebui aleasa sau gandita conform necesitatilor si spatiului existent.
dorcc

Mesajde anfreutza8520 » Joi Feb 02, 2012 9:02 am

Mobila de bucatarie trebuie aleasa in functie de spatiul pe care-l avem ca si dimensiune, in functie de culoare, de cat de practica este, sa ne permita depozitarea tuturor vaselor de bucatarie.
anfreutza8520

Mesajde evymar » Joi Feb 09, 2012 5:10 pm

Mobila ar trebui sa fie aleasa in functie de mai multi parametri deosebit de importanti, cum ar fi designul casei, caracterul cumparatorului si mai putin de pret, deoarece cumpararea unei mobile care nu va place va duce la o reactie de nemultumire care mai devreme sau mai tarziu va duce la cumpararea unui alt set de mobila ceea ce poate fi evitat cumparand cu chibzuinta, tinand cont de dorinte si bineinteles de designul casei ce o va incadra...
evymar

Mesajde mariorene » Sâm Feb 11, 2012 10:26 am

Cred ca mobila trebuie aleasa dupa gustul nostru..important e sa te simti bine in casa ta!!...e adevarat ca tinem cont si de tendintele din perioada in care ne mobilam/decoram casa dar nu putem acum sa facem casa in verde ca e culoarea anului!!..:)
mariorene

Mesajde xtinnuta » Sâm Feb 11, 2012 7:57 pm

Chiar mi-am renovat de curand bucataria si trebuie sa schimb si mobila. Asa ca m-am hotarat sa iau una practica, cu mai multe dulapuri, dar sa fie rosie cu un design mai modern. Cred ca este alegerea cea mai buna pentru bucataria mea.
xtinnuta

Mesajde claudia_mami » Lun Feb 13, 2012 4:13 pm

mi-ar place sa vad si poze cu mobila achizitionata, poate asa mai furam si noi o ideie de la cei ce au trecut etapa stresului.
claudia_mami

Mesajde ircuta » Mie Feb 15, 2012 11:30 am

Se poate sa ai si ceva frumos si ceva practic. Ideala este mobila la comanda, care se adapteaza perfect spatiului pe care il ai si care poate avea culoarea si forma care iti place cel mai mult.
ircuta

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Mobila