ZAMMARK

Satu Mare

Contacte - ZAMMARK

Telefon fix: 0770469583

Telefon mobil: 0747673466

CASA VERDE incepe de la 30 Iunie!!!

Programul "Casa Verde" pentru persoane fizice va incepe de la 1 iulie.
Actele trebuie depuse la Agentiile judetene pentru Protectia Mediului, iar solicitantii vor primi banii pe criteriul "primul venit – primul servit".
Romanii care vor sa-si instaleze panouri solare, pompe de caldura sau centrale ecologice pe pleti pentru a plati facturi mai mici la caldura si apa calda o pot face pe banii statului.
Pentru acest program vor fi alocati din Fondul de Mediu 110 milioane de lei in prima faza, cu posibilitatea de prelungire, daca cererile vor depasi oferta initiala.
Banii vor fi repartizati pe judete, in functie de numarul de locuitori.
Programul se adreseaza persoanelor fizice, proprietari de locuinte individuale, care vor primi o suma fixa pe proiect.
Pentru instalarea de centrale pe peleti, statul da 6.000 de lei, pentru achizitionarea de panouri solare 6.000 de lei, iar pentru pompele de caldura 8.000 de lei.
Solicitantii trebuie sa dea bani inainte Ministrul Mediului spune ca procedura de obtinere a cestor bani este una cat se poate de simpla. „Totul a fost organizat pentru a nu birocratiza procesul. Este simplu, documentatia, poate fi depusa in numai doua zile”, a precizat Laszlo Borbely.
Oamenii care vor sa-si instaleze panouri solare pe case sau pompe de caldura vor depune actele necesare la Agentiile judetene pentru Protectia Mediului, unde vor fi semnate si contractele.
„Nu trebuie sa se deplaseze nimeni pana la Bucuresti, totul se rezolva la nivel de judet”, a spus Borbely.
Dosarele vor fi inregistrate in ordinea depunerii, criteriul de selectie fiind "primul venit - primul servit", dupa cum a precizat ministrul.
Solicitantii trebuie sa aiba insa bani dinainte pentru instalarea panourilor solare deoarece statul deconteaza fondurile la finalul lucrarii, pe baza unei cereri si a facturilor justificative pe care le va depune beneficiarul.
„Lucrarile vor fi verificate timp de doi ani de zile, iar banii sunt virati intr-un cont care apartine beneficiarului”, a declarat ministrul Borbely.
Fondul de Mediu acopera in jur de 50% din costuri pentru instalarea de tehnologii ecologice pentru o casa de aproximativ 200 de metri patrati.
Actele necesare la dosar :
* Copie dupa cartea de identitate;
* Copie dupa actul de proprietate a casei;
* Copie dupa autorizatia de construire, in cazul locuintelor aflate in constructie;
* Factura intregii lucrari
* Adeverinta care sa ateste ca solicitantul nu are datorii la bugetul de stat sau la bugetul local;

Cazane pe peleti BEN (Bioenergie Nordica)

Vezi toate ofertele companiei
Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Arta gradinaritului

ScauneOnline.ro - magazin online de scaune

Realizare site-uri si SEO

Articole recomandate