Ai grija de gradina ta la inceputul primaverii

in Ghid Practic Gradina

A venit primavara, a iesit si soarele, e timpul ca cei care au gradina sa iasa si ei pentru a incepe lucrarile specifice anotimpului. Pentru ca peste iarna nu a fost nevoie de prea multe ingrijiri, primavara activitatile din gradina sunt destul de numeroase si trebuie efectuate cu atentie. Cu putina organizare si materiale potrivite poti avea o gradina de vis de care sa te bucuri toata vara si chiar toamna.

 

 

Pe langa intretinerea vegetatiei deja existente, aceasta perioada este favorabila si indicata pentru plantarea unor noi seminte. Daca esti gradinar incepator, sau iti place sa te informezi mereu despre acest domeniu, Bricomall.ro si Decorix.ro iti vin in ajutor, cu o lista ce contine etapele lucrarilor de primavara si produse potrivite pentru ingrijirea plantelor si pomilor. Iata care sunt activitatile principale recomandate:

 

- Taie ramurile uscate, care nu au muguri, ale copacilor, pentru ca acestia sa aiba o coroana frumoasa dupa infrunzire si pentru a expune cat mai multe ramuri ale acestora la lumina solara.
- Observa solul: ce culoare are, cat de usor se sfarama, daca e tasat sau afanat. In functie de necesitati, mai poti adauga pamant. Bricomall.ro iti ofera mai multe sortimente de pamant, special pentru rasaduri, pentru plante verzi si palmieri sau alte tipuri de plante de gradina.
- Organizeaza spatiu liber si planteaza flori si iarba. Pentru gazon se gasesc seminte care se dezvolta la fel de bine la umbra ca si la soare. In ceea ce priveste florile, sunt recomandate cele rezistente si cele care infloresc de mai multe ori, precum calendula, dalia, ipomoea si macul de gradina.
Semintele pentru gazon si ale acestor flori le poti achizitiona online de la Bricomall.ro si iti vor fi livrate acasa.
- Uda periodic semintele, bulbii si puietii proaspat plantati si foloseste fertilizatori si ingrasamant, pentru a suplimenta substantele nutritive din sol, de care au atat de mare nevoie pentru a creste sanatoase. Fertilizatorii sunt de mai multe tipuri, printre care si fertilizator lichid pentru plante verzi, pentru trandafiri, pentru arbusti cu inflorescente, dar si fertilizator universal, iar ingrasamintele sunt si ele diversificate: ingrasamant anti-stres, ingrasamant pentru toate sezoanele si altele pe care le puteti gasi pe Bricomall.ro.
- Pentru a evita problemele cauzate de daunatori, stropeste plantele cu spray sau solutii anti-insecte.

 

Pe langa ingrijirile absolut necesare, poti da un plus de originalitate gradinii tale cu ajutorul decoratiunilor pentru gradina, precum cele de la Decorix.ro. Astfel, un flamingo roz poate aminti de fantastica Tara a Minunilor din poveste, miscarea unei flori girueta va fi admirata de fiecare data cand bate vantul, iar un vas pentru plante sub forma de crocodil va constitui un detaliu haios al peisajului. Pentru o gradina minunata chiar si noaptea poti “planta” cateva flori care lumineaza cu ajutorul unor led-uri, in culori ce alterneaza, si functioneaza pe baza de baterii. In plus, o broscuta testoasa care se incarca ziua cu lumina solara si noaptea straluceste va fi o adevarata atractie.

Mai multe produse utile si necesare lucrarilor de primavara, dar si pentru ingrijirea constanta a gradinii poti gasi vizitand magazinul online Bricomall.ro, iar de la Decorix.ro poti achiziona accesorii si decoratiuni haioase care vor da un farmec deosebit gradinii tale.

Sursa: Decorix.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bar

SCAUN KALENDA PANTON ROSU PC

Pret: 395,68 LEI 339,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!