Parchetul de exterior (Deck-ul) - un element important al gradinilor moderne

in Decoratiuni

Material oferit de ParchetStore, importator direct de parchet de interior masiv si stratificat, parchet de exterior (deck), esente exotice provenind din Brazilia, Africa si Asia.
 
Tendintele in amenajarile exterioare aduc in prim plan lemnul, ca element preferat de pavaj in exterior. Aceasta tendinta se observa de cativa ani, insa anul acesta devine foarte pregnanta. La targurile si expozitiile despre amenajari exterioare si gradinarit lemnul este recomandarea tuturor specialistilor.

 

 

Avantajele parchetului de exterior
Din punct de vedere ahitectonic sau al designului, deck-ul (parchetul de exterior) este cel care da amprenta naturala si ecologica ambientului. Aspectul sau natural confera intimitate spatiilor exterioare, iar rezistenta sa in timp il recomanda ca alternativa la clasicele pardoseli acoperite cu gresie sau piatra.
Parchet de exterior - deck Parchet de exterior - deck In plus, lemnul nu se incalzeste excesiv la expunere solara, iar esentele tropicale au un foarte bun comportament la apa - fie de ploaie, fie pe marginea iazurilor sau a piscinelor.
Durata de viata a unei terase de lemn bine intretinute si montate corect este de 25-100 de ani, iar lemnul este considerat un material ecologic si o resursa regenerabila.

 

Intr-o gradina, deck-ul poate avea utilitati variate:
- terase exterioare pentru case, pergole, pe marginea piscinelor, pontoane lacustre;
- paviment pentru foisoare, alei;
- balcoane acoperite/descoperite;
- panouri decorative, garduri;
- locuri de joaca pentru copii

 

Pentru deck se folosesc esente dure, in general provenind din zone cu umiditate ridicata si ploi dese (Brazilia, Malaesia, Indonezia). Esentele cele mai dure de pe glob se intalnesc in zona tropicala – Bazinul Amazonului, Africa de Vest si Asia de Sud-Est. Datorita caracteristiclor climatice si naturale, acesta este mediul propice ideal pentru formarea esentelor tari. Adaptarea naturala face ca aceste esente sa fie foarte rezistente la atacul bacteriilor, cariilor, fungilor sau al termitelor.
Deck-ul din esente exotice este foarte potrivit pentru zona climatica a Europei Centrale si de Est.
Parchet de exterior - deck Parchet de exterior - deck Usor de Intertinut Majoritatea esentelor manifesta o buna rezistenta la agentii climatici (ploaie, vant, inghet), doar cu un simplu tratament cu ulei special de deck, care se aplica atat pe fata cat si pe partea inferioara inainte de montaj. Ulterior se recomanda aplicarea tratamentului cu ulei la interval de 2-5 ani, in functie de tipul esentei de lemn.

 

Esente recomandate
- lux: ipe, massaranduba, angelim rajado, sucupira red, sucupira brown, cumaru, cumaru red, iroko, teak, bloodwood;
- premium - tigerwood, angelim pedra, guariuba, kempass, merbau;
- mediu - tali, garapa, yellow balau (bangkirai)

Mai multe detalii despre parchetul exotic veti gasi vizitand site-ul ParchetStore

Autor: Laura Bolog

Sursa: ParchetStore

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!