Intarzierea platii ratelor poate duce la marirea acestora

in Financiar

Tuturor ni se poate intampla sa nu putem sau sa uitam ca trebuie sa plati ratele. Fie ca am decis sa stam o zi in plus in concediu, am muncit toata saptamana si am uitat de orice sau pur si simplu am ramas fara bani, ajungem in situatia in care ne suna cineva de la banca sa ne spuna ca daca nu platim pana maine vei fi penalizat. Daca nu ai cheltuit bani, atunci esti fericit pentru ca poti plati imediat. Dar daca ai intrat deja in banii de facturi si rate, atunci trebuie sa cauti foarte repede sa te imprumuti. Daca vrei sa sari acest pas poti sa iei un imprumut instant de pe internet (kiirlaenud internetist) fara dobanda.

Intarzierea platii ratelor

Daca nu platesti darile la data scadenta, ajungi sa platesti penalizari pentru orice, de la facturi pana la rate. Chiar daca nu ai penalizari, atunci vei ajunge in situatia ca la un moment dat sa trebuiasca sa platesti doua rate intr-o luna. Desigur, ai putea sa economisesti pana cand vei putea acoperi rata in plus, insa daca nu ai reusit sa o faci deja, probabilitatea de a ajunge la acea suma in conul de economii este foarte mica.

Daca esti un client care in mod sistematic intarzie cu plata ratelor, atunci vei fi bagat in biroul de credite. Ceea ce inseamna ca nu vei putea lua nici un credit pe o perioada de 2 ani dupa ce ti-ai platit datoria existenta. Cu alte cuvinte, nu vei putea refinanta creditul existent si nici nu vei putea lua alte credite suplimentare in cazul in care vei trece printr-o perioada mai dificila decat cea de acum. Iar la creditul urmator luat dupa ce iesi din biroul de credite, chiar daca intarzii o zi cu plata, te poti intoarce la situatia anterioara, pentru ca esti recunoscut ca rau platnic.

S-ar putea sa nu crezi ca daca intarzii cu o plata din cand in cand, ti se va intampla ceva rau. In realitate, istoricul de credit este cel mai important factor care contribuie la scorul de credit. Ceea ce inseamna ca posibilitatea de a lua un imprumut in viitor, chiar si dupa ce iti rezolvi problemele financiare, scade cu fiecare intarziere a ratelor curente.

Daca esti una dintre persoanele care uita acre sunt perioadele de plata sau esti genul care cheltuieste toti banii din cont imediat dupa ce ai fost platit, poti sa apelezi la un serviciu de plati automate. Astfel, vei plati la timp ratele fara sa trebuiasca sa depui un efort constient in acest sens. De asemenea, poti folosi agenda telefonului care sa iti spuna care este data scadenta pentru fiecare credit. Daca ai o problema cu data scadenta a creditelor, pentru ca este spre finalul salariului,poti discuta cu banca sa schimbe aceasta data si iti va fi mai usor in viitor sa le platesti.

Insa, in cele mai multe cazuri problema principala pentru neplata banilor este lipsa banilor. Ea poate fi rezolvata cu un imprumut prin sms (sms laenud), rapid si fara acte. Exista un tip de imprumut pana la ziua de salariu, care este perfect exact pentru aceste situatii.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!