Casa cu arhitectura moderna construita dupa principii ecologice - imagini si proiect

de Marcel Buciuman in Arhitectura

"Arhitectura unei case trebuie sa fie in armonie cu mediul inconjurator in timp ce interiorul casei trebuie sa fie in armonie cu locatarii ei."

Aceasta este conceptia despre arhitectura a arhitectului Robert Harvey Oshatz, unul dintre cei mai cunoscuti promotori ai arhitecturii ecologice, pe deplin reflectata in casa pe care o prezentam in continuare.

Fatada casa arhitectura moderna

Construita pe o colina intr-o padure de stejar, casa a fost proiectata astfel incat sa iasa vizual cat mai putin in evidenta. Desi este structurata pe trei niveluri casa pare mult mai mica.

Exterior casa arhitectura moderna

La aceasta contribuie atat acoperisul in trepte cat si geometria casei care ascunde si dezvaluie mereu alte zone. Practic, din orice punct ai privi cladirea, iti este imposibil sa o intelegi in ansamblul ei si sa-i anticipezi dimensiunea reala.

Fatada casa arhitectura moderna

Formele fluide, curbe, amintesc de arhitectura organica in timp ce geometria exacta a acestora incadreaza fara dubiu casa in arhitectura moderna.

Liniile neasteptate ce-i traseaza volumele fac ca fiecare dintre cele cele trei niveluri ale casei sa fie unic. Comune sunt insa materialele naturale folosite la finisaje, lemnul si piatra, precum si ferestrele imense ce unesc pardoseala cu tavanul oferind, din orice zona a casei, vederi spectaculoase inspre padurea din jur si lacul din apropiere.

Data fiind configuratia in panta a terenului, accesul in casa se face pe la nivelul al doilea, unde sunt amplasate bucataria, locul de servit masa si camera de zi.

Set mobila living Mona, lemn masiv, alb

Mobila living Mona, lemn masiv, alb Casa arhitectura moderna Zona zi moderna Bucatarie casa arhitectura moderna Bucatarie casa moderna Sufragerie casa arhitectura moderna Camera zi moderna

De aici, o superba scara in spirala, cu treptele din lemn construite in consola in jurul unei coloane masive placata cu piatra naturala, face legatura cu celelalte doua niveluri ale casei.

Scara interioara spirala Scara interioara spirala Scara interioara spirala

Primul nivel este destinat camerelor copiilor, camerei pentru oaspeti si unei zone de divertisment ce cuprinde o camera pentru jocuri, un mic bar dar si o sala de cinema pentru familie.

Camera copiilor moderna

Peretii din piatra naturala si sticla fac ca interioarele sa para una cu padurea ce inconjoara casa.

Pereti din piatra si sticla

La ultimul nivel al casei gasim dormitorul cu pat matrimonial avand propria baie, ambele cu aceleasi privelisti naturale superbe cu care ne-a obisnuit deja intreaga casa.

Set mobila pentru dormitor din lemn masiv Seby, alb

Mobila dormitor lemn masiv Seby, alb Dormitor matrimonial modern Dormitor matrimonial modern Baie matrimoniala moderna Baie moderna

Dimensiunile mari ale casei si spatiilor vitrate au necesitat o abordare atenta si din perspectiva altui aspect al sustenabilitatii unei constructii: eficienta energetica.

Casa a fost proiectata pentru a profita la maximum de energia solara pasiva iar pentru o izolare termica cat mai buna s-a optat pentru ferestre cu 3 foi de sticla avand spatiul dintre acestea umplut cu Argon.

O pompa de caldura geotermala in combinatie cu un sistem de incalzire radianta instalat in pardoseala asigura incalzirea eficienta a spatiului.

Plan 1 Plan 1 Plan 1 Plan 1

Daca ti-a placut aceasta casa cu arhitectura organica moderna te invitam sa vezi o alta creatie a lui R. H. Oshatz, inspirata tot de mediul natural in care a fost construita: Arhitectura contemporana ... printre copaci

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!