Casuta vintage cu veranda si trei dormitoare - proiect si imagini

de Marcel Buciuman in Proiecte de case

Se spune ca esentele pretioase se pastreaza in sticlute mici. Acest lucru se pare ca l-a avut in minte si arhitectul P. Allen Smith atunci cand a proiectat si construit aceasta fermecatoare casuta in stil vintage.

Casuta vintage cu veranda

Veranda si garduletul alb de la intrare incadreaza casa in arhitectura traditionala a zonei, de secol XIX, facand insa legatura si cu stilul vintage pe care il vom regasi in designul interior.

Un design interior construit pe ideea lucrurilor simple care insa pot fi utilizate intr-un mod extraordinar.

Detaliu fatada casuta vintage cu veranda

Detaliu fatada. Desi casa pare placata cu lemn, materialul folosit este fibra de ciment, un material de constructii mai durabil si cu o garantie de 30 de ani.

Povesta acestei case a pornit de la un pariu pus de arhitect cu sine: sa construiasca o casa sub 150 de metri patrati in 150 de zile si fara a depasi bugetul de 150.000 de dolari.

Scopul acestui demers? Sa demonstreze ca in spatii mici se poate trai in stil mare, in deplin confort si intr-un decor plin de farmec. Aceasta in conditiile in care s-au obtinut trei bai, un dormitor cu pat matrimonial la parter si inca doua dormitoare la mansarda!

Daca a reusit, va lasam sa decideti singuri urmarind imaginile de mai jos.

Mai mult, casa se incadreaza in normele de eficienta energetica ale constructiilor verzi. Chiar daca aspectul casei este cat se poate de traditional, la ridicarea ei s-au folosit, pe langa clasicul lemn, si materiale de constructie moderne precum tabla de la invelitoare sau placile din fibra de ciment ce imbraca fatada. De ce tabla? Pentru ca este un material longeviv si extrem de usor, ceea ce conduce la economii si in ceea ce priveste structura de rezistenta din lemn a casei.

Hol stil vintage

Bancheta alba din lemn pictat cu anemone

Bancheta alba din lemn pictat

Click pentru detalii si pret!

Bucatarie stil vintage Detaliu bucatarie stil vintage Sufragerie stil vintage Semineu intr-un interior vintage Detaliu semineu vintage

Set mobila pentru dormitor din lemn masiv Bucovina, alb

Mobila dormitor lemn masiv Bucovina, alb Detaliu living Living casa stil vintage Masuta consola Hol casa stil vintage Dormitor vintage

Pat dublu lemn masiv, alb

Pat lemn masiv de fag, alb Intrare casuta vintage cu veranda Proiect casuta vintage cu veranda

Proiect casa vintage cu veranda

Arhitect: P. Allen Smith & Associates

Foto: Helen Norman

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!