Mozaicul: o varietate uluitor de mare folosita aproape in orice amenajare

in Constructii

Mozaicurile se folosesc in amenajarea caselor, atat la exterior, cat si la interior, de mii de ani. Consacrarea lor se face odata cu dezvoltarea Imperiului Roman, care, extinzandu-se, promoveaza in lume estetica mozaicurilor, usurinta montarii si a intretinerii lor. Pe cat sunt de mici aceste bucati de pietre naturale, pe atat sunt de expresive si de capabile de a face din spatiul amenajat unul placut, linistitor, sau, dupa dorinta, unul excentric, dinamic si bogat cromatic.

Mozaicul, o uriasa diversitate

Mozaicurile din piatra naturala sunt de mai multe tipuri, in functie de felul in care sunt prelucrate. Mozaicurile polisate au suprafata lucioasa, ceea ce le recomanda pentru locuri in care lumina (solara sau artificiala) poate juca un rol important in evidentierea placarii realizate cu acest tip de mozaicuri. Din marmura sau travertin, aceste produse de calitate premium din piatra naturala se definesc prin versatilitate si tendinta de a adauga accente de lux spatiului amenajat. Notam aici ca exemple: mozaicul din marmura Mix Marble Polisata, din marmura Nero Marquina Hexagon Polisata sau mozaicul din travertin Latte 3D Wall Polisat. De cealalta parte se afla mozaicurile scapitate care etaleaza textura bruta a rocii in adevarata ei splendoare si care combina discret noutatea si luxul cu aerul salbatic al pietrelor (aici putem incadra si mozaicurile din sticla si ceramica). Printre “vedetele” genului remarcam: mozaicul din travertin Classic Scapitat, travertinul Yellow Scapitat sau cel din marmura Picasso Scapitata.

Mozaic Marmura Mix Marble Polisata

Mozaic Marmura Mix Marble Polisata

Mozaic Marmura Nero Marquina Hexagon Polisata

Mozaic Marmura Nero Marquina Hexagon Polisata

Mozaic Marmura Black Matrix

Mozaic Marmura Black Matrix

Aproape de mesajul transmis de cele scapitate se afla mozaicurile antichizate, cu diferenta majoara ca cele din urma se prezinta in mai multe forme: patratele, pietricele cu contururi neregulate mozaic Onix Pebble Small Antichizat, montaje ce par adevarate impletituri de piatra ( mozaic travertin Classic si Noce 3D Pillow Antichizat) sau arata ca niste bucati de zahar frumos ordonate (mozaic din travertin Classic-Noce-Yellow Sugar antichizat) O categorie aparte, plina de aspecte surprinzatoare, este cea a mozaicurilor speciale. Acestea pot fi formate din pietre mici cu marginile rotunjite (pebble), precum mozaicul Pebble Small Mix sau Pebble White Mat, dar si straniul mozaic din marmura Black Matrix sau ”impletitura” imposibil de uitat a mozaicului din travertin Scabas Wicker Mat.

Mozaicul este peste tot

Atat de usor se adapteaza la orice stil ambiental, incat mozaicul se poate intalni in orice amenajare, interioara sau exterioara. Astfel, moizacul de piatra naturala se utilizeaza – vertical si orizontal - in baie si bucatarie (blaturi, contrablaturi), in sufragerie si dormitor, in holuri, crame, baruri, birouri, sali de conferinte, magazine… La exterior se intalneste la placarea de fatade, garduri, socluri, chenare decorative, stalpi etc. Mozaicul accentueaza un stil sau echilibreaza atmosfera, deci acesta poate fi folosit la placarea integrala a unui perete sau poate acoperi doi pereti, insa la fel de bine poate sa decoreze doar partial un perete interior sau exterior. Fiind usor, acest tip de produs este adesea intrebuintat la placarea elementelor de mobilier.

Mozaic Pebble White

Mozaic Pebble White

Mozaic Travertin Scabas Wicker

Mozaic Travertin Scabas Wicker

Mozaic Travertin Latte 3D Wall Polisat

Mozaic Travertin Latte 3D Wall Polisat

Montarea mozaicului? Simpla!

Montarea este foarte simpla, toate mozaicurile venind prinse pe plase cu latura de aproximativ 30 de centimetri, si se poate fixa pe toate tipurile de suprafete, fie ele plane sau curbe. Aceasta calitate, maleabilitatea, recomanda mozaicul drept unul dintre rarele materialele de amenajari ambientale care se pot utiliza pe cele mai denivelate suprafete, permitand spatiului sa aiba o cromatica si o dinamica spectaculoasa care se adapteaza perfect la stilul designului respectiv. Nota speciala: ca orice piatra naturala, si mozaicul facut din acest material trebuie impermeabilizat periodic, operatiune deloc dificila, destinata sa ii conserve cat mai mult farmecul greu de exprimat.

Pentru mai multe detalii referitoare la mozaicurile din oferta PIATRAONLINE, va asteptam pe www.piatraonline.ro sau la telefon 021/9907 sau, pentru o experienta directa cu piatra naturala, in showroom-ul din Bucuresti, Aleea Teisani, nr. 137 A.

Sursa: Piatraonline.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!