Foarfeci electrice pentru ingrijirea gardului viu

in Ghid Practic Gradina

Gardul viu reprezinta un element important atunci cand ne referim la amenajarea unor curti sau a unor gradini. Acesta nu este folosit doar in scop decorativ, intrebuintarile lui fiind diverse: scop functional, de delimitare a unui teren sau de inlocuire a unui gard obisnuit, obstacol impotriva vantului sau a privirilor nedorite, gard impotriva unor eventuale animale nepoftite in curte, casa pentru diverse tipuri de pasari etc.

 

 

Ingrijirea gardului viu este insa imperioasa. Acesta trebuie pastrat gros si dens si taiat la momentul optim, in proportii potrivite. O unealta indispensabila in acest sens este foarfeca electrica de tuns gard viu. Reprezinta alegerea ideala pentru actiunile de toaletare a gardului viu, putand fi utilizata cu succes si pentru cosmetizarea sau indepartarea crengilor din pomi, cu conditia ca acestea sa fie de dimensiuni reduse.

 

Cei mai importanti producatori in materie de foarfeci pentru gard viu sunt Stihl si Makita. Produsele lor se remarca prin eficienta si calitate ridicata. Sunt compacte si dispun de diverse tehnologii: sistem antivibratii, geometrie specifica a cutitelor, motoare usoare, pornire lina etc.

 

Foarfeci electrice pentru gardul viu

 

1. Foarfeci electrice Stihl

 

Producatorul german ofera o gama diversa de unelte, proiectate in asa maniera incat sa eficientizeze munca depusa, prin minimizarea eforturilor. Astfel, produsele Stihl beneficiaza de tehnologia ErgoStart, cu ajutorul careia se garanteaza o pornire extrem de lina si confortabila a utiliajului. Pentru a menaja sanatatea utilizatorului, Stihl a inventat sistemul antivibratie, ce permite un lucru cu menajare de forte. Foarfecii Stihl au o greutate redusa, sunt siguri si permit o munca lipsita de efort. O aparatoare de lama fixata cu surub ajuta la evitarea pericolului de accidentare a utilizatorului.

 

Aceste produse pot fi gasite in tara, la distribuitorii autorizati Stihl, deoarece producatorul german are reprezentanti in toate orasele mari din tara. Astfel, puteti gasi distribuitori Stihl in Cluj, Bucuresti, Timisoara, Bistrita-Nasaud etc.

 

2. Foarfeci electrice Makita

 

Makita este un producator japonez de talie mondiala. Foarfecile pentru gard viu din gama acestuia se remarca prin putere, taiere rapida, echilibru perfect si calitate. De asemenea, paleta variata de modele permite alegerea de unelte de la intretinerile usoare, din gospodarie, pana la intretinerea unor spatii intinse.

 

Foarfecii Makita sunt foarte silentiosi si puternici. Accentul este pus pe confortul utilizatorului, uneltele fiind proiectate ergonomic. Astfel, una dintre dotarile cele mai reprezentative a foarfecilor o reprezinta sistemul Multi-Grip, ce permite o operare confortabila, printr-o actionare simultana a doua parghii de actionare. Lamele placate cu nichel permit o utilizare indelungata lipsita de ascutire suplimentara.

 

Gama diversa de foarfeci electrice ingreuneaza procesul de selectie, insa permite utilizatorului sa aleaga modelul potrivit nevoilor sale specifice. Gardul viu presupune o ingrijire atenta. Tunderea acestuia trebuie realizata constant, insa nu foarte des. De asemenea, trebuie luate in calcul diverse elemente. Procesul de tundere nu se realizeaza in perioada de reproducere a pasarilor sau atunci cand acesta este rodit, intrucat se va distruge hrana vietuitoarelor ce locuiesc acolo.

Sursa: Big Store

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!