Cum sa nu iubim stilul rustic englezesc? - Galerie foto

de Marcel Buciuman in Arhitectura

Daca nu ati descoperit inca stilul cottage sau nu ati reusit sa-l apreciati asa cum se cuvine, va prezentam in continuare o casa care credem ca va va cuceri de indata.

Stilul cottage englezesc

Construita in anii 1620 in Anglia, la Chedworth, Cotswold Cottage are toate caracteristicile caselor traditionale englezesti din mediul rural: gradini luxuriante strabatute de alei din piatra naturala si inconjurate de garduri din piatra masiva, porti rustice din lemn, pereti grosi din calcar peste care se intinde, ca o perdea, iedera, dar si ferestrele fermecatoare care conecteaza spatiile interioare cu gradina superba din jur.

Fereastra cottage Case stil cottage cu fatada din piatra Case stil cottage Stilul cottage englezesc

Pe langa trecutul de aproape patru secole in care a cunoscut diversi proprietari cu diverse ocupatii, aceasta casa mai are o poveste fascinanta relativ recenta: in anul 1929 celebrul industrias american Henry Ford a decis sa cumpere casa, impreuna cu constructiile anexe ale acesteia (hambar, porumbar, garduri), si sa o relocheze in statul american Michigan, la Dearborn.

Gestul s-a vrut un exemplu de inspiratie arhitecturala si de constientizare a originilor europene ale americanilor, dar si un cadou pentru sotia sa, indragostita de gradinile rustice englezesti.

Dupa ce au fost demontate si numerotate piatra cu piatra, casa si anexele sale au fost imbarcate pe vapor iar mai apoi pe tren, pentru a ajunge la locatia actuala unde, in anul 1930, au fost reconstruite exact in forma initiala de catre mesteri adusi de asemenea din Anglia.

Detaliu fereastra casa cottage Detaliu fereastra casa cottage

Vitrina lemn masiv Romantica 3, alb

Vitrina lemn masiv Romantica 3, alb Casa stil cottage Cottage Gradina rustica Hambar si porumbar din piatra Hambar din piatra

Nisele din fatada de calcar nu sunt doar decorative ci servesc ca si spatii de cuibarit pentru porumbei, turturele sau alte pasari. In Anglia secolelor trecute carnea si ouale porumbeilor de casa constituiau o sursa importanta de hrana. Iar gainatul produs de acestia era un ingrasamant apreciat pentru gradini.

Nisa fatada piatra Nisa fatada piatra

De aceea, mai toate gospodariile rurale aveau atasate de casa sau hambar un porumbar. Iar Cotswold Cottage nu face exceptie, avand in vecinatatea hambarului un porumbar de forma circulara construit din aceeasi piatra de calcar.

Hambar si porumbar din piatra

Si la interior peretii grosi din piatra prezinta firide utilizate ca si spatii de depozitare pentru diverse obiecte casnice apartinand aceleasi epoci ca si constructia, cum de altfel este si mobilierul sau obiectele decorative.

Firide in peretii din piatra Mobilierul si decoratiunile casei in stil cottage

Set mobila living Mona, lemn masiv, alb

Mobila living Mona, lemn masiv, alb

Cum o casa in stil cottage nu e de conceput fara o gradina pe masura, va lasam sa admirati cateva imagini care prezinta gradina, aleile si gardurile ce imprejmuiesc aceasta incantatoare casa.

Stilul Cottage Alei din piatra naturala Gard din piatra Gradina casa stil cottage Gradina englezeasca Gradina rustica Flori multicolore in gradina rustica Flori gradina rustica englezeasca

Iedera o regasim nu doar pe zidurile casei ci si pe gardul din piatra ce o imprejmuieste.

Plante cataratoare pe zidul de piatra Gard din piatra si iedera Gard rustic

Astazi, Cotswold Cottage este una dintre cele mai pitoresti constructii din Greenfield Village, cel mai mare complex muzeal interior si in aer liber american, dedicat memoriei lui Henry Ford.

Foto: Maia C / flickr

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!