in Arhitectura

Serban Tiganas este numele notoriu din domeniul arhitecturii din Cluj-Napoca si din tara. Absolvent al Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" din Bucuresti in urma cu 27 ani, actualmente este formator in cadrul Facultatii de Arhitectura si Urbanism - Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca.
Citeste in continuare
in Arhitectura

Caroline Fernolend, director executiv al Mihai Eminescu Trust (MET), ne vorbeste despre principiul mentinerii autenticitatii si spiritului comunitatii. Avand de peste 20 ani dorinta de a crea ceva pentru comunitatea din care face parte, Caroline pune in proiectele sale accentul pe prezervarea elementelor traditionale.
Citeste in continuare
in Arhitectura

CEO-ul biroului de arhitectura 70F din Amsterdam, arhitectul Bas ten Brinke (43 de ani) vede clientul si comunicarea cu acesta ca fiind sursa principala pentru succes. Cunoscutul arhitect cu peste 20 de ani experienta in domeniu a pus bazele propriului birou de arhitectura la varsta de 28 de ani.
Citeste in continuare
de Marcel Buciuman in Arhitectura

Construirea unui muzeu este o cale prestigioasa prin care un arhitect poate capta atentia si aprecierea publicului. Iar muzeele zilelor noastre au devenit adevarate comori nu doar prin prisma exponatelor pe care le adapostesc, ci si prin propria valoare artistica si arhitecturala.
Citeste in continuare
de Marcel Buciuman in Arhitectura

Creatie a arhitectului Heinz Julen, luxosul penthouse, structurat pe 3 niveluri a cate 260 metri patrati, vrajeste prin modul in care suprafetele vitrate vaste, simbol al arhitecturii moderne urbane, fuzioneaza intr-o armonie perfecta cu lemnul, materialul traditional al cabanelor montane.
Citeste in continuare
de Marcel Buciuman in Arhitectura

Parca pentru a ne demonstra ca imaginatia arhitectilor nu cunoaste limite, arhitectul Edgar Papazian si-a propus sa renoveze complet, pentru propria familie, o casa construita in anul 1941, oferindu-i o imagine cu totul si cu totul originala.
Citeste in continuare
in Arhitectura
Ordinul Arhitectilor din Romania (OAR), filiala Bucuresti, militeaza pentru includerea spatiilor verzi in strategia de dezvoltare a orasului pe termen mediu si lung, acestea contribuind la cresterea numarului de turisti, a numarului investitiilor straine si la imbunatatirea calitatii vietii locuitorilor orasului ...
Citeste in continuare
in Arhitectura

Ordinul Arhitectilor din Romania, filiala Bucuresti, a premiat cele mai bune lucrari de arhitectura si proiecte adiacente acestui domeniu realizate de-a lungul anilor 2014 - 2015. Editia din acest an a inclus si o sectiune noua, Arhitectura participativa si actiuni civice, dedicata promovarii unor proiecte comunitare.
Citeste in continuare