Intoarcerea la arta!

in Decoratiuni

Material oferit de Interior Store, singura companie ce pune la dispozitia clientilor sai gama completa de servicii si produse pentru o locuinta perfecta.
 
Locuinta bazata pe rafinament, pe complexitatea designului si arta a devenit un trend al zilelor noastre. Astfel, stilul scolii Bauhaus, a capatat noi dimensiuni in stilul contemporan regasindu-se in locuintele moderne prin decorul minimalist, liniile geometrice si functionale, fiind accentuat de folosirea pieselor de mobilier specifice stilului.

 

 

Curentul Bauhaus si locuinta moderna

 

Inceputurile designului sunt strict legate de stilul si scoala Bauhaus. Aparut in secolul 20, imediat dupa sfarsitul Primului Razboi Mondial, curentul Bauhaus este definit prin armonia perfecta intre design, functionalitate si tehnologie. Curentul, inspirat in mare parte din traditia asiatica, a pornit din centrul Europei s-a extins foarte repede si in SUA, ceea ce a dus la internationalizarea stilului. Curentul Bauhaus a pus bazele arhitecturii moderne dar si a designului interior modern – bazat pe minimalism, geometrie, functionalizate, simetrie. Stilul Bauhaus a reintrat in in gratia designerilor contemporani; multe dintre lucrarile acestora prezentand produse cu linii specifice stilului. Astfel, regasim din ce in ce mai des in proiectele de design interior linii ale stilului Le Corbusier, Marcel Breuer, Charles Eames, Phillippe Starck si chiar produse al caror design este semnat de acestia.

 

Lounge-urile designerului Le Corbusier sunt adesea regasite in locuintele contemporane, in diferite variante de tapiserii; dar mai ales in varianta ponyskin. Arhitectul si designerul elvetian Charles-Edouard Jeanneret, cunoscut si sub numele Le Corbusier, este recunoscut pentru contributiile sale majore la ceea ce in prezent numim Arhitectura Moderna. Arhitectul a carui cariera se intinde pe mai bine de 5 decenii, a fost initiatorul studiilor teoretice despre designul modern. Curatenia formelor, volumele simple, ergonometria erau sustinute de Le Courbusier. Piesele de mobilier tapisat, realizate pe structura metalica, si cu insertii metalice, al caror design este semnat Le Corbusier, sunt de asemenea piese des intalnite in locuintele contemporane.

 

Formele rotunjite regasite in piesele de mobilier semnate Eileen Gray definesc perfect stilul acesteia, bazat pe originalitate si rafinament. Considerata unul dintre cei mai influenti arhitecti ai arhitecturii moderne, Eileen Gray a inspirat multi designeri ai epocii Art Deco si Bauhaus.

 

Scaunele si lounge-urile Marcel Breuer precum si masutele de cafea create de acesta au transformat multe locuinte in adevarate expozitii de arta. Arhitectul Marcel Breuer s-a axat foarte mult pe designul de mobilier cu structura tubulara, piese de mobilier ale caror replici sunt prezente astazi in productia de masa.

 

Piesele de mobilier al caror design este semnat Charles Rennie Mackintosh sunt regasite in lucrari bazate pe rafinament, eleganta si masivitate. Stilul Art Nouveau este regasit in piesele de mobilier desenate de Mackintosh.

 

Designerul de produs francez, Philippe Starck este considerat unul dintre cei mai buni designeri ai designului nou. Originalitatea produselor create de el a facut ca acestea sa fie la mare cautare pana in prezent.

 

Fiecare designer regasit in perioada Bauhaus si-a pus amprenta intr-un mod unic asupra evolutiei designului interior. Interioarele realizate de acestia au in comun foarte multe elemente, incepand de la simplitatea formelor, folosirea a foarte putine piese de mobilier si pana la transformarea interiorului intr-un spatiu primitor, prin folosirea diferitelor obiecte decorative si a corpurilor de iluminat. Cu toate acestea fiecare dintre acestia este diferit, realizand proiecte unice, personalizate.

 

Replici ale pieselor de mobilier al caror design este axat pe originalitate, simplitate si rafinament, create de designeri celebri din perioada Bauhaus sunt regasite astazi in locuintele exclusiviste. Fiecare piesa de mobilier trebuie pusa cat mai bine in valoare fiind un simbol al designului interior.

 

Am selectat pentru Dvs.

Am reusit sa realizam o selectie unica de piese de mobilier desenate de designerii celebrii ai perioadei Bauhaus. Colectia reuneste peste 250 de piese unice al caror design original a facut ca acestea sa reziste in timp. Va prezentam in cele ce urmeaza cateva dintre acestea.

 

Lounge Le Corbusier
Lounge Le Corbusier - Una dintre piesele de rezistenta create de designerul elvetian este realizat pe structura metalica tubulara cu baza metalica vopsita neagra (ca si in varianta originala). Tapisat cu piele in diferite culori, pony skin sau pony skin color.

 

 

Canapele Design Le Courbusier
Le Courbusier Seats – Canapelele si fotoliile Le Courbusier, tapisate cu piele sau material textil; realizate pe structura tubulara cromata.

 

 

 

 

 

Fotoliu Design Harry Bertoia
Fotoliu al carui design semnat Harry Bertoia asigura originalitatea si functionalitatea necesara unei locuinte moderne. Cu structura realizata pe structura metalica cromata, si perna detasabila tapisata cu materiale textile sau piele, fotoliu este ideal alaturi de scaunele pentru dinning si scaunele pentru bar din aceeasi colectie.

 

 

 

Scaune Design Charles Rennie Mackintosh
Scaune pentru dinning, cu spatar extra inalt, realizate din lemn furniruit si lacuit, cu sezut tapisat cu piele sau material textil. Design Charles Rennie Mackintosh.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotoliu design Charles Eames

 

Fotoliu si taburet cu baza metalica stea, cadru realizat din lemn masiv si tapiserie din piele. Design Charles Eames.

 

 

 

Scaun design Eero Saarinen

 

 

Scaun cu baza rotativa, cu structura din aluminiu lacuita alb sau negru; cu sezut tapisat cu material textil sau piele. Design Eero Saarinen.

 

 

 

 

 

 

 

Fotoliu design Eileen Gray

 

 

 

 

 

Fotoliu cu cadru din lemn si baza metalica cromata, structura poliuretanica si tapiserie din piele. Design Eileen Gray.

 

 

 

 

 

Canapea design Eileen Gray
Canapea realizata pe cadru din lemn masiv, cu structura poliuretanica si tapiserie din material textil sau piele. Design Eileen Gray.

 

 

Design Mies van der Rohe
O colectie impresionanata realizata de Mies van der Rohe, ce cuprinde piese precum daybed, fotolii fara manere si pouf-uri, realizate pe structura metalica si tapisate cu piele capitonata.

 

 


Autor: Ioana Tinca

Sursa: Interior Store

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!