Gradinaritul modern intr-un climat in schimbare

in Ghid Practic Gradina

Cartea a aparut la Editura ALL (2009) si face parte din colectia Biblioteca Gradinarului, alaturi de 1001 de idei pentru gradina ta. Premiata ca "Cel mai bun ghid de gradinarit al anului 2007", lucrarea Gradinaritul modern intr-un climat in schimbare este scrisa de unul dintre cei mai renumiti gradinari din lume, Matthew Wilson, care publica, cu regularitate, in The Daily Telegraph, BBC's Gardeners’World, BBC Wildlife Magazine, The Garden, Gardens Illustrated si The English Garden. Este cunoscut si pentru emisiunile TV de la BBC, Gardeners’World, BBC Gardener of the Year, si pentru minunatele reportaje despre Expozitia de Flori a Societatii Regale de Horticultura din Marea Britanie.

Cartea Gradinaritul modern intr-un climat in schimbare - Editura ALL

De peste 200 de ani, Societatea Regala de Horticultura (RHS), din Marea Britanie, a promovat excelenta in horticultura, oferind, prin expozitiile si gradinile sale, inspiratie si expertiza.

Gradinaritul modern intr-un climat in schimbare propune o noua imagine a lumii gradinaritului, implicit a lumii plantelor, menita sa insoteasca si sa completeze multe dintre ghidurile de gradinarit aparute. Si nu numai. Este o carte completa, menita sa dea mai multa culoare, mai multa caldura, sa trezeasca un interes mai viu si o dragoste mai adanca pentru uimitorul univers al gradinaritului.

Matthew Wilson ne arata, prin aceasta carte, faptul ca, in cunoasterea gradinaritului modern, exista goluri esentiale. Autorul este preocupat sa asigure sfaturi potrivite cititorilor sai, astfel incat acestia sa se poata bucura de gradinile lor, cultivandu-le intr-un mod cat mai corespunzator mediului. De aceea, este usor acum pentru gradinari sa stie cum sa abordeze mai bine problemele importante si unde sa gaseasca indrumari clare, practice si bine documentate.

Cariera autorului este extrem de bine specializata: membru al Societatii Regale de Horticultura, Matthew Wilson a fost curator la gradini din Anglia (printre care Hyde Hall din Essex, Harlow Carr din North Yorkshire), care aveau conditii de cultivare foarte diferite, stabilind, cu toate acestea, o cultura moderna a gradinaritului in acord cu mediul, protejand si incurajand biodiversitatea si reducand sau eliminand complet irigatia artificiala, ingrasamintele si produsele chimice. Cartea nu se limiteaza doar la reflectarea bogatei experiente practice a autorului, ci se ocupa si de o paleta larga de probleme ce depasesc granita publicatiilor de gradinarit: provenienta materialelor si a plantelor procurate, relatia dintre clima – sol, selectia plantelor, folosirea apei - atentie! - in mod responsabil.

Aceasta minunata lucrare nu este adresata strict unui public specializat: are ca tinta publicul larg, dorind sa demonstreze faptul ca gradinaritul este o activitate care asigura viata si imbogateste sufleteste. Rasfoind paginile acestei carti, realizata in conditii grafice de exceptie, veti putea dobandi o intelegere a mediului si a vietii salbatice, veti descoperi minunile si secretele naturii, veti invata despre stiinta, arta, design si culoare.

Impactul unui climat in schimbare influenteaza major si principiile gradinaritului traditional. Este nevoie de o gandire revolutionara, oferita acum de Matthew Wilson in Gradinaritul modern intr-un climat in schimbare.

Gradinaritul, precum multe alte domenii ale vietii, este la fel de vulnerabil la capriciile modei. Daca acceptam un gradinarit nou, modern, ecologic, oare nu vom avea stiluri noi de plantare? Ba da, vom avea de ales intre plantarea naturalista, plantarea in matrice, plantarea prin insamantare in amestec s.a.m.d. Efectele schimbarii climei devin tot mai evidente, iar impactul lor asupra gradinilor ne forteaza sa stim cum sa pregatim solul si ce tehnici de plantare sa adoptam. Aflam, intr-un alt capitol al cartii, cum sa folosim intelept apa, ce plante tolereaza seceta.

Dar nu toti oamenii isi permit o gradina la nivelul pamantului, multi isi aranjeaza ,,gradina’’ din ghivece. Nu-i nimic, Matthew Wilson are solutii si pentru acestia: ce fel de vase trebuie folosite, cum sa fie udate plantele, plantarile ecologice (ierburi aromatice, plante alpine, plante perene, tufisuri, plante anuale) si modul de asezare al ghivecelor (lumina-umbra), toate sunt prezentate pe larg.

Lasati-va acum inspirati de paginile acestei carti superbe, oferita de Editura ALLFA.

Gradinaritul modern intr-un climat in schimbare

Matthew Wilson

Pret: 79,9 lei

Nr. Pag. 224

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!