Aplicatii ale scoartei de pluta

in Constructii

Material oferit de Kromston, importator de parchet si pardoseli din pluta, lambriuri din pluta pentru perete, izolatii termice si fonice din pluta, materiale pentru montaj si finisaj
 
Pluta este de fapt scoarta stejarului de pluta. Numele latin al stejarului de pluta este Quercus (stejar) suber (pluta).

 

 

Scoarta de pluta Acest copac deosebit are o scoarta (suberose parenchyma) unica in regnul vegetal. Stejarul de pluta poate fi decojit de scoarta si o noua scoarta poate creste fara a distruge copacul. Astfel fiecare copac devine o sursa regenerabila de materie prima. Scoarta este recoltata periodic de pe fiecare copac. Prima recoltare se face dupa 20-25 de ani de la plantare. Dupa fiecare decojire scoarta se regenereaza si poate fi din nou recoltata dupa 9-10 ani, pana cand stejarul ajunge la 200-250 de ani. Scoarta rezultata din prima recoltare se numeste scoarta virgina datorita aspectului sau natural si salbatic.
Scoarta virgina poate fi folosita pentru decoratiuni diverse pentru ca poate fi usor taiata la orice dimensiune si forma oferind astfel o mare libertate de miscare designerilor. Mai mult scoarta stejarului de pluta este un produs 100% natural.
Producatorii de lambriuri din pluta au intuit nevoia designerilor de a avea la dispozitie materiale naturale pentru amenajari si au creat un lambriu realizat manual din scoarta virgina: “Bark of cork tree”.
Scoarta de pluta Scoarta de pluta Scoarta virgina de pluta poate fi folosita si pentru amenajarea terariilor si habitatelor pentru reptile, amfibieni si arachnide(adica tarantule). Bucatile de scoarta se pot fixa impreuna pentru acoperirea peretelui posterior al terariului oferind un mediu propice pentru plantele cataratoare. Din aceeasi scoarta se pot amenaja mici adaposturi pentru animale si modalitati multiple de catarare. Datorita proprietatilor plutei scoarta nu asigura numai un decor natural ci mentine constanta umiditatea mediului si nu permite aparitia mucegaiului.
Scoarta de pluta Scoarta de pluta poate fi folosita ca spatiu plutitor pentru speciile ce traiesc in mediul acvatic sau semi-acvatic. Acest spatiu va fi folosit si ca loc de masa si cu siguranta broastele nu vor ezita sa prinda greierii care s-ar opri intr-o scurta pauza pe scoarta de pluta. De aceeasi scoarta plutitoare se vor putea agata si plantele acvetice plutitoare.
Gradinile zoologice din intreaga lume folosesc scoarta de pluta virgina pentru a crea habitate sigure pentru animalele de mici dimensiuni.

Mai multe detalii despre pluta si aplicatiile ei veti gasi vizitand site-ul firmei Kromston.

Sursa: Kromston

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!