Pana nu demult folosit doar in aplicatii industriale, metalul isi face loc ca si blat de lucru in bucatarie si in segmentul rezidential.
Foto: Gluck +
Avantajele blatului de bucatarie din otel inoxidabil
- Rezistenta la temperaturi inalte, suporta fara probleme obiectele fierbinti;
- Durabilitatea;
- Suprafata neteda si flexibila, putand fi prelucrata conform specificatiilor beneficiarului, pentru a obtine un blat dintr-o singura bucata incluzand si chiuveta;
- Usor de curatat, nu se pateaza;
- Igienic, nu este un mediu propice dezvoltarii bacteriilor, de aceea este si cel mai folosit blat in bucatariile profesionale;
- Suprafata continua si neteda.
Designer: Tom Stringer
Dezavantajele blatului de bucatarie din otel inoxidabil
- Cost ridicat;
- Aspect rece, industrial;
- Urmele lasate de cutit sunt vizibile si iremediabile, asa ca nu puteti taia direct pe blat;
- Amprentele degetelor sunt vizibile, asa ca atentie daca aveti copii mici!
- Solutiile de curatat abrazive lasa zgaraieturi inestetice;
- Zgomotos la atingere;
Alte optiuni de blaturi de bucatarie metalice sunt cuprul sau zincul, care creaza o atmosfera mai calda, iar zgaraieturile si oxidarea naturala aparuta cu timpul dau blatului o patina deosebita.
De retinut!
- Exista si variante cu suprafata texturata, cu scopul de a camufla zgaraieturile si urmele degetelor!