Cum sa verifici instalatiile sanitare atunci cand achizitionezi un apartament

in Ghid Practic Casa

Achizitionarea unui apartament este una dintre cele mai importante decizii pe care le vei lua in viata ta. Printre numeroasele aspecte pe care ar trebui sa le iei in considerare, starea instalatiilor sanitare este esentiala pentru a evita probleme ulterioare si costuri suplimentare neprevazute. Ne propunem aici sa iti oferim pasii pe care ii poti urma pentru a verifica instalatiile sanitare ale apartamentului pe care il intentionezi sa il cumperi si daca este nevoie, ce poate face un instalator profesionist in acest proces.

Verificare aparate sanitare

Investigarea preliminara

Documente de instalatii

Primul pas in verificarea instalatiilor sanitare ale unui apartament il constituie revizuirea documentelor asociate acestora daca acestea sunt disponibile. In mod ideal si mai ales in cazul apartamentelor nou construite, proprietarul ar trebui sa ofere documente care sa arate planul si configuratia instalatiilor din apartament.

Vizualizarea starii aparatelor sanitare

O inspectie vizuala atenta este imperativa. Verifica robinetele, chiuvetele, toaletele si alte elemente sanitare pentru eventuale scurgeri, coroziune sau semne de uzura excesiva. Uita-te dupa urme de umezeala, pete de inundatie, aspectul racordurilor de scurgere si al obiectelor sanitare. Daca acestea sunt ingalbenite si neintretinute este posibil sa fie necesar sa iti rezervi o suma de bani pentru inlocuirea lor.

Testarea practica

Deschide si inchide robinetele

In timpul unei vizite in apartament, deschide si inchide robinetele inclusiv cele de sub chiuveta sau pe coloana, pentru a evalua presiunea apei. O presiune suficienta, constanta si echilibrata este un semn ca instalatia functioneaza bine. Daca observi schimbari bruste in presiune sau zgomote neobisnuite, acestea pot fi indicii ale problemelor potentiale.

Verificarea functionarii toaletelor

Toaletele sunt elemente esentiale ale instalatiilor sanitare. Trage apa la toaleta si asigura-te ca se umple si se descarca in mod corespunzator. Daca exista scurgeri sau zgomote neobisnuite, este indicat sa apelezi la un instalator profesionist pentru o evaluare detaliata.

Importanta apelului la un instalator profesionist

Chiar daca poti realiza o inspectie preliminara, este recomandat sa colaborezi cu un instalator profesionist pentru o evaluare detaliata a instalatiilor sanitare. Un specialist experimentat poate identifica probleme ascunse sau potentialele riscuri pe care ochiul neinstruit le-ar putea sari. Un instalator profesionist poate oferi:

Evaluare in detaliu

Un instalator profesionist poate efectua o evaluare detaliata a intregului sistem de instalatii sanitare, inclusiv a conductelor ascunse si a componentelor interne ale obiectelor sanitare.

Solutii personalizate

Daca se constata probleme, un instalator profesionist poate propune solutii personalizate pentru a remedia situatia. Aceasta include si estimari de costuri pentru eventualele reparatii sau upgrade-uri necesare.

Asigurarea calitatii lucrarilor

Atunci cand iei in considerare achizitionarea unui apartament, vrei sa te asiguri ca instalatiile sanitare sunt in cea mai buna stare posibila. Colaborarea cu un instalator profesionist te asigura ca lucrarile necesare vor fi realizate la standarde inalte.

Consultanta in decizii

Instalatorul profesionist poate oferi sfaturi utile privind intretinerea periodica si modalitatile de a imbunatati instalatiile sanitare.

In concluzie, inainte de a finaliza achizitionarea unui apartament, investitia in verificarea instalatiilor sanitare este importanta pentru a evita surprizele neplacute si costisitoare. Consultarea cu un instalator profesionist asigura ca vei face o alegere informata si ca noul tau apartament va oferi un mediu confortabil si sigur pentru tine si familia ta.

ReparaTot ofera aceste servicii in Bucuresti, Iasi, Piatra Neamt, Roman si Bacau.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!