in Decoratiuni
Alegerea gresiei pentru baie depinde de mai multi factori, inclusiv gusturile personale, bugetul disponibil si preferintele de design. Cu toate acestea, exista cateva aspecte importante pe care ar trebui sa fie luate in considerare atunci cand alegi gresia pentru baie.
Desi majoritatea dintre noi suntem tentati sa ne ghidam mai ales dupa pret sau culoare, nu putem sa ignoram caracteristicilor materialelor, care se dovedesc a fi cele mai relevante in decizia finala.
Baia este un spatiu unde curatenia frecventa este absolut necesara, iar pentru aceasta avem nevoie sa folosim substante destul de puternice. Din acest motiv, gresia si faianta sunt materialele preferate in amenajarea bailor, datorita rezistentei lor crescute. Mai mult decat atat, acestea au un aspect curat si proaspat si sunt usor de intretinut, fiind curatate si igienizate extrem de usor.
Designul si estetica sunt aspecte importante in alegerea gresiei pentru baie, deoarece aceasta poate influenta in mod semnificativ aspectul general al incaperii. Puteti opta pentru gresie in culori si modele care sa se potriveasca cu gusturile si preferintele dvs. personale, sau puteti alege modele de gresie care creeaza un contrast interesant in baie.
Magazinele ofera o varietate impresionanta de optiuni cand vine vorba de gresie pentru baie. Aceasta varietate poate include diferite tipuri de gresie, cum ar fi gresie gresie portelanata, gresie rectificata, gresie de interior sau faianta. De asemenea, exista o gama extinsa de culori, modele, dimensiuni si texturi din care puteti alege.
Ei bine, e important sa stiti ca gresia de interior poate fi clasificata in diverse tipuri. Acestea se diferentiaza in functie de materialul din care este confectionata, dar si in functie de procesul de fabricatie si de duritatea acesteia. Din acest motiv, este esential sa fim atenti la materialele pe care le alegem si sa ne asiguram ca acestea sunt cele mai adecvate pentru casa noastra.
Pentru baie pot fi folosite aproape toate tipurile de pardoseala: gresie de interior sau portelanata, travertin, piatra, cuart. Totusi, pentru ca vorbim despre o camera care vine cu o serie de particularitati importante, e nevoie ca, pe langa preferintele dumneavoastra in materie de aspectul estetic, sa luati in considerare si functionalitatea placilor ceramice.
Placile de gresie sunt rezistente la apa, dar acest lucru nu inseamna ca acestea sunt complet impermeabile. De aceea, este important ca, in zonele de langa sau de sub cabina de dus, spre exemplu, sa utilizati un kit pentru izolarea acestei suprafete chiar inainte de aplicarea placilor ceramice.
Gresia pentru incalzirea in pardoseala
In ultima perioada, tot mai multi clienti aleg sa utilizeze gresia portelanata pentru incalzirea in pardoseala, datorita faptului ca acest tip de incalzire ofera un confort sporit, are un impact estetic minim si vine, mai mult decat atat, cu avantaje financiare.
Una dintre intrebarile cele mai frecvente, atunci cand clientii opteaza pentru gresia portelanata pentru incalzirea in pardoseala, este cea legata de alegerea ei. Transmiterea caldurii variaza in functie de doi factori: grosimea materialului si conductivitatea termica a acestuia. Cu cat grosimea pardoselii este mai mica, cu atat conductivitatea termica va fi mai mare prin urmare, capacitatea de a transmite caldura prin materialul cu care este acoperita este mai mare.
Avand o inertie termica ridicata, gresia portelanata este ideala in cazul incalzirii prin pardoseala. Fiind subtire, acest tip de gresie permite caldurii sa radieze in mod constant si omogen.
Astfel, cu cat textura este mai aspra, cu atat gresia va fi mai putin alunecoasa. Iar in ceea ce priveste baia, este absolut important sa utilizati o gresie cu un grad de aderenta ridicat, pentru a evita, bineinteles, accidentarile.
In ceea ce priveste gradul de antiderapare, este important sa tinem cont de coeficientului de frecare (antiderapanta). Aparatul masoara coeficientul de frecare dinamica dintre senzor (alunecator) si suprafata examinata, el reproducand situatia calcaiului, in momentul in care acesta are primul contact cu suprafata pe care urmeaza sa se deplaseze si mersul in linie dreapta.
Din experienta, au rezultat urmatoarele intervale de valori ale coeficientului de frecare µ, pentru aprecierea suprafetelor din punctul de vedere al frecarii:
µ < 0.19 pericol mare de alunecare (periculos)
0.20 < µ < 0.39 pericol destul de mare de alunecare (sub limitele de siguranta acceptate)
0.40 <µ < 0.74 frecare satisfacatoare (potrivit pentru o utilizare normala)
µ > 0.75 frecare excelenta (potrivit pentru zone in care exista cerinte speciale)
In concluzie, alegerea gresiei pentru baie este o decizie importanta, care trebuie luata in considerare cu atentie. Rezistenta la umiditate, durabilitatea, siguranta, designul si bugetul sunt factori critici in procesul de selectie. Cu atentie si cercetare, puteti gasi gresia perfecta pentru a transforma baia intr-un spatiu functional si estetic.