Cand este momentul perfect sa achizitionezi imobiliare?

in Financiar

Achizitiile imobiliare pot fi efectuate, in principiu, indiferent de contextul pietei, doar ca momentul investitiei este crucial. Unii oameni analizeaza atent oportunitatile in speranta ca preturile vor scadea, in timp ce altii cumpara proprietatile dorite fara sa tina cont daca este un moment de crestere ori unul de criza.

Cand este momentul perfect sa achizitionezi imobiliare

Sursa foto

Totusi, orice persoana isi doreste sa plateasca mai putin, iar pentru asta este important sa gaseasca echilibrul perfect intre diferiti factori. Iata cateva aspecte de luat in considerare:

Oferta este mare, iar preturile sunt in scadere

Daca intentionezi sa achizitionezi proprietati imobiliare, cerceteaza piata locala pentru a intelege daca este un moment favorabil cumparatorilor sau mai degraba vanzatorilor. Spre exemplu, daca exista multe spatii comerciale de vanzare si o oferta substantiala de alte tipuri de proprietati, iar preturile sunt in scadere, acesta ar putea fi un moment perfect pentru a cumpara.

Valoarea proprietatilor imobiliare poate fluctua semnificativ in functie de situatia economica si de piata. Asadar, este esential sa cunosti conditiile si tendintele imobiliare deoarece exista intotdeauna posibilitatea ca preturile sa scada sau sa creasca.

Poti face fata costurilor asociate achizitiei

Stabilitatea financiara reprezinta un aspect esential atunci cand vrei sa cumperi o proprietate imobiliara.De ce? Pentru ca trebuie sa acoperi numeroase costuri asociate achizitiei, precum avans, taxe notariale sau impozite. Prin urmare, daca dispui de suma disponibila pentru investitie si ai un venit stabil, cu siguranta poate fi bine pentru tine sa cumperi ceea ce ai nevoie.

Dobanzile creditelor sunt scazute

Aproape jumatate din totalul achizitiilor imobiliare din tara noastra sunt realizate cu ajutorul creditelor bancare. In cazul in care situatia financiara nu-ti permite sa cumperi o proprietate cu banii jos si vrei sa iei un imprumut, un moment oportun ar fi sa achizitionezi cand ratele sunt scazute. Monitorizeaza cu mare atentie valoarea dobanzilor ipotecare, deoarece acestea pot avea un impact urias asupra costurilor pe o perioada mai mare de timp ale unei proprietati.

Ai planuri pe termen lung

Un moment prielnic sa achizitionezi imobiliare poate fi si atunci cand ti-ai evaluat situatia personala si stii care vor fi planurile tale pe termen lung. Mai exact, daca intentionezi sa cumperi anumite proprietati ca investitie, pentru a le inchiria ulterior, sau daca ai nevoie de mai mult spatiu ori vrei sa ramai intr-o anumita zona un timp indelungat, este perfect sa achizitionezi imobiliare.

Atunci cand ai disponibilitatea de a prelua responsabilitatile de proprietar poti considera ca e bine sa investesti in imobilul dorit. Discuta cu un consultant imobiliar si incearca sa obtii sfaturi personalizate pentru a putea lua cea mai buna decizie, in functie de situatia ta personala si planurile de viitor!

Este o perioada de incertitudine politica, sociala sau economica

In perioadele de crestere economica, cererea de proprietati imobiliare poate intra pe o panta ascendenta, ducand la preturi mai mari si activitate intensa pe piata. In schimb, in timpul recesiunilor economice sau incertitudinilor politice si sociale, piata imobiliara poate incetini, cu scaderi ale preturilor si un numar mai mic de tranzactii.

In concluzie, cand este momentul perfect sa achizitionezi imobiliare? Cel mai probabil, raspunsul corect ar fi astazi. Piata imobiliara poate suferi schimbari rapide, viteza si amploarea acestora fiind influentate de conditiile economice, politice si sociale la nivel local, regional si global. Pe de o parte, asteptarea momentului perfect ar putea insemna preturi mai mici si mai putina concurenta, pe de alta parte cu cat te gandesti mai mult, cu atat poti pierde oferte foarte bune.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!