Trei sfaturi utile atunci cand cumperi un apartament

in Diverse

Achizitionarea unui apartament ar trebui sa reprezinte o investitie avantajoasa, venind in intampinarea nevoilor tale si ale familiei, in materie de spatiul locativ. Fie ca preferi un apartament dintr-un bloc vechi, fie ca iti indrepti atentia catre un ansamblu rezidential nou construit sau in curs de constructie, pentru a face alegerea cea mai buna, este important sa stii exact care sunt nevoile tale in materie de locuinte.

Cheia noului apartament

Apartamentul potrivit

Intotdeauna apartamentul cel mai bun, va fi cel care corespunde nevoilor tale actuale. Configuratia, spatierea, etajul, zona, facilitatile, toate sunt aspecte asupra carora o agentie imobiliara iti poate oferi cele mai concrete si reale date. Astfel, fie ca esti in cautarea de apartamente de vanzare Miercurea Ciuc sau daca iti indrepti atentia catre oricare alta zona din tara, daca vrei un apartament nou sau esti interesat de blocurile mai vechi, este indicat sa tii cont de cateva sfaturi.

Pozitionarea apartamentului

Decizia de a viziona un apartament de vanzare, ar trebui sa fie luata in functie de specificului respectivei oferte. Daca tu stii care sunt preferintele si nevoile tale locative, atunci vei putea sa depistezi variantele potrivite. Cand decizi etajul dorit, trebuie sa stii ca etajele mediane sunt cele mai bune, insa si mai scumpe comparativ cu parterul sau ultimul etaj dintr-un bloc. De asemenea, legat de pozitionare, vei tine cont si de orientarea apartamentului, un apartament orientat catre Est oferindu-ti panorama rasaritului de soare si umbra in partea a doua a zilei, iar o orientare spre Nord insemnand un apartament mai greu de incalzit si expus intemperiilor.

Calitatea si starea blocului

Atunci cand iti cumperi un apartament este esential sa verifici calitatea peretilor, tavanelor, subsolului, acoperisului sau terasei blocului, precum si starea tuturor instalatiilor si racordurilor specifice utilitatilor. Cartea Constructie iti va fi de folos, fiind cea care detine toate documentele legate de etapele de constructie si materialele folosite. Orice fisura la nivelul zidurilor, petele de egrasie sau calitatea inferioara a aerului raportat la umiditate, ar trebui sa te impiedice in achizitionarea apartamentului respectiv. De asemenea, certificatul de performanta energetica ar trebui sa se situeze intr-o clasa superioara, A sau B.

Facilitati

Un al treilea aspect de care ar fi bine sa tii cont atunci cand cumperi un apartament, este cel al facilitatilor. Este indicat ca blocul in care vei locui sa aiba in apropiere centre comerciale, unitati de invatamant, locuri de joaca, sali de sport, spatii verzi, unitati medicale de primiri urgente. De asemenea, va reprezenta un plus, accesul rapid la mijloacele de transport si la arterele principale.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!