Cum alegi sistemul de alimentare cu apa calda potrivit: 3 criterii

in Ghid Practic Casa

Cand vine vorba de alegerea sistemului de alimentare cu apa calda potrivit, exista o multime de factori pe care trebuie sa-i iei in considerare. Este recomandat sa analizezi nevoia de consum a locuintei tale, tipul sistemului de incalzire, resursele utilizate pentru prepararea apei calde si eficienta energetica a echipamentelor.

Baterie

Sursa foto: Shutterstock

De asemenea, este indicat sa verifici si cerintele de instalare ale sistemului, precum si disponibilitatea serviciilor de asistenta oferite de furnizorul de la care ai achizitionat produsul. Citeste acest articol in intregime si afla cum faci cea mai buna alegere posibila pentru locuinta ta!

1. Nevoia de consum a locuintei tale

In primul rand, pentru a alege cel mai potrivit sistem de alimentare cu apa calda pentru tine poti lua in considerare locatia, felul aplicatiei, spatiul disponibil pentru instalarea echipamentului, numarul de consumatori si nevoile individuale ale fiecarui membru.

Dupa ce ai stabilit care sunt nevoile casei tale, poti trece la urmatorul pas, si anume identificarea tipurilor de sisteme disponibile pe piata. in prezent poti opta pentru centrale termice, termoseminee, cazane, pompe de caldura sau boilere.

Fiecare are avantaje si dezavantaje specifice si este important sa le pui in balanta impreuna cu cerintele tale individuale pentru a alege cea mai potrivita varianta. De exemplu, pompa de caldura Daikin poate fi o optiune buna daca esti in etapa de constructie a casei si vrei sa investesti intr-un sistem eficient din punct de vedere energetic, care iti permite sa economisesti bani si energie pe termen lung.

2. Randamentul si eficienta energetica

Atunci cand vorbim despre sistemul de alimentare cu apa calda, eficienta si randamentul joaca roluri foarte importante in luarea deciziei de cumparare. Verifica modul de functionare al sistemului de alimentare cu apa calda pe care il ai in vedere pentru a te asigura ca foloseste responsabil resursele, iar randamentul pe care il are este unul satisfacator. De asemenea, vezi si daca sistemul are capacitatea necesara pentru a asigura presiunea fluxului de apa in instalatie.

Apoi, afla care este cantitatea de energie, gaz sau combustibil solid necesare functionarii. Acest lucru te poate ajuta sa estimezi costurile lunare sau anuale ale consumului de resurse. Spre exemplu, pompa de caldura functioneaza cu 75% energie regenerabila extrasa din aer si 25% energie electrica, in timp ce o centrala electrica functioneaza 100% cu electricitate, asa cum spune si numele.

Un alt element important de care sa tii cont este calitatea materialelor utilizate pentru constructia sistemului. Materialele mai bune au tendinta de a izola eficient caldura. Astfel, se reduc pierderile termice si economisesti energie pe termen lung.Pe langa materialele utilizate, verifica si daca regulile si standardele dupa care producatorii au realizat sistemul sunt clare si acceptate in industrie pentru ca produsul pe care-l achizitionezi sa fie la cele mai inalte standarde.

3. Cerintele de instalare ale sistemului

Montarea sau inlocuirea echipamentelor vechi reprezinta aspecte carora trebuie sa le acorzi o atentie deosebita inainte sa te decizi asupra unui anumit sistem de alimentare cu apa calda. Pentru a te asigura ca te vei bucura de un sistem sigur si fiabil, este important sa verifici care sunt cerintele referitoare la locul sau incaperea in care se va instala sistemul.

Exista sisteme care pot utiliza tevile, garniturile si fitingurile sistemului vechi de alimentare si altele care au nevoi particulare, precum existenta unui cos de fum sau a unei camere tehnice. De exemplu, incaperea in care urmeaza a fi instalat boilerul trebuie sa fie prevazuta cu o gura de canalizare si, in mod ideal, sa fie izolata termic, pentru a asigura functionarea eficienta a echipamentului si a preveni inghetarea apei.

Cand stii cat mai clar ce cauti, poti alege un sistem de alimentare perfect locuintei tale, care sa iti aduca un confort sporit, eficienta energetica si costuri reduse la resursele utilizate pentru prepararea apei menajere. tine cont de cele 3 criterii amintite in randurile de mai sus si informeaza-te in legatura cu optiunile pe care le ai la dispozitie!

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!