10 sfaturi pentru un design interior ideal

in Decoratiuni

Crearea unui design interior inspirate, care sa faca o prima impresie uimitoare asupra oaspetilor este dorinta oricarui proprietar, caci este un sentiment placut sa auda exclamatiile pline de admiratie ale celor ce-i trec pragul, in timp ce admira stilul de amenajare a locuintei.

sfaturi pentru un design interior ideal

Sursa foto: Shutterstock

Daca manifesti aceeasi dorinta, ne-ar face placere sa te ajutam sa creezi o impresie extraordinara de design interior viitorilor oaspeti.

Tocmai din acest motiv, am pregatit in articolul urmator o serie de sfaturi preluate de la designerii de interior in materie de moduri fabuloase prin care-ti poti transforma locuinta din casa in "acasa". Iata ce recomandari de design interior avem pentru tine!

1. Determina stilul de amenajare care te reprezinta

Cel mai important sfat pe care ti-l putem oferi este acela de a determina stilul de amenajare a locuintei. Gandeste-te la cuvintele cheie care definesc modul in care iti doresti sa se simta spatiul. Traditional, formal sau elegant? Primitor, jucaus sau plin de umor? Monocromatic, eclectic sau modern? Inspira-te din fiecare aspect al vietii si cu siguranta vei gasi acel stil de amenajare care te reprezinta.

2. Acorda atentie paletei cromatice folosite in amenajare

O alta etapa importanta in amenajarea unei locuinte ideale este alegerea paletei cromatice definitorii. Stilul de amenajare ales poate dicta si el, intr-o mare masura, culorile predominante in locuinta ta. De pilda, daca optezi pentru stilul modern, paleta de culori abordata va fi una simpla, din nuante neutre, cu diferite accente de culoare. Daca doresti sa amenajezi o locuinta vintage, cu siguranta in decor se vor regasi culori din abudenta. Designul interior ideal pentru o persoana traditionalista nu va fi acelasi cu cel ideal pentru o persoana pasionata de clasic.

3. Investeste in piese de mobilier de calitate

Vrei sa creezi designul interior ideal? Investeste in piese de mobilier din materiale calitative, care sa treaca testul timpului si care sa completeze intr-un mod estetic decorul locuintei tale, indiferent ca vorbim despre mobila de dormitor, piesele de mobilier din living sau cele din bucatarie. De asemenea, asigura-te ca mobilierul va fi ales in raport cu stilul de amenajare a locuintei. Nu ai dori sa plasezi piese de mobilier din lemn masiv intr-un design modern!

4. Joaca-te cu texturile in amenajarea interioara

Chiar si un decor neutru poate deveni interesant daca vei include in amenajare o varietate de materiale si texturi. Pentru a crea designul interior ideal te sfatuim sa te joci cu texturile, de la paie si iuta, pana la piele si blana. Aceste elemente vor crea ambientul perfect in interiorul locuintei tale.

5. Profita din plin de lumina naturala

Camerele invadate de lumina sunt intotdeauna mai placute pentru a petrece timp in interiorul lor, spre deosebire de cele intunecate. Orice designer de interior recomanda amenajarea locuintei in asa fel incat lumina naturala sa fie lasata sa patrunda in locuinta. Opteaza pentru perdele si draperii transparente, care sa permita razelor soarelui sa patrunda in interiorul locuintei.

6. Nu uita de importanta surselor de iluminat

Daca lumina naturala joaca un rol important pe parcursul zilei, seara este randul corpurilor de iluminat interior sa intervina. Acorda importanta cuvenita surselor de iluminat interior si alege corpuri de iluminat atat pentru iluminatul general, cat si pentru iluminatul ambiental sau de accent. Lustre, pendule sau candelabre, spoturi sau lampi pentru perete, lampi de birou sau de podea, toate aceste corpuri de iluminat trebuie sa-si gaseasca locul intr-un design interior ideal.

7. Include plantele de interior in decorul locuintei

Indiferent de stilul de amenajare ales, plantele de interior vor reusi sa aduca un plus de stil, de personalitate si de caldura locuintei tale. Unul dintre factorii cu un impact emotional asupra noastra, care ne influenteaza starea de spirit, este efectul pe care plantele il creeaza in amenajarile interioare. Alege plante de interior in functie de conditiile de mediu din incaperi, de expunerea la lumina naturala, de gradul de umiditate si de nivelul de temperatura. In acest mod iti vei infrumuseta locuinta intr-un mod estetic si natural!

8. Investeste in piese de arta

Capacitatea artei de a transforma o locuinta depaseste orice alt instrument de design interior. Asadar, pentru crearea unui design ideal al locuintei tale te sfatuim sa investesti in piese de arta care sa reprezinte intocmai stilul de amenajare ales si care sa fie expuse in prim-plan, pentru un efect stilistic de exceptie.

9. Pune accentul pe elementele textile

A face locuinta sa se simta confortabil este intotdeauna o prioritate in designul interior, motiv pentru care te sfatuim sa contribui la crearea unui spatiu primitor prin intermediul textilelor. Fie ca vorbim despre perdele, draperii, covoare, paturi, pleduri, lenjerii de pat sau fete de masa, elementele textile vor personaliza spatiul intr-un mod estetic si elegant.

10. Ofera locuintei tale un miros placut specific

Ofera casei tale un parfum caracteristic si iti vei transforma instant locuinta. Nu exista loc ca acasa, asa ca trebuie sa te asiguri ca toate simturile definesc sentimentul de acasa in momentul in care treci pragul locuintei tale. Lumanarile parfumate, difuzoarele cu uleiuri esentiale si florile proaspete, dispuse estetic in vaze, pot fi perfecte pentru crearea unui ambient care sa incante din punct de vedere olfactiv.

Tine cont de sfaturile noastre si vei fi gata sa creezi designul interior ideal pentru locuinta ta, in asa fel incat oricine sa te poata considera un adevarat designer de interior, iar casa sa se simta cu adevarat "acasa"!

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!