3 motive pentru care mutatul in mediul rural poate fi o varianta buna pentru orice familie

in Diverse

In ultimii ani, tot mai multe familii au ales sa renunte la traiul in marile orase si sa-si mute familia in zonele limitrofe sau chiar rurale. Iata care sunt motivele pentru care majoritatea au decis ca viata lor poate fi imbunatatita daca va fi traita in afara zonelor urbane.

Mutatul in mediul rural

Desi majoritatea oamenilor se bucura de evolutia timpurilor si de viata moderna pe care o traim in ultimii ani, acest lucru pare sa aiba si numeroase repercursiuni. Rapiditatea cu care oamenii au trecut de la o viata modesta la una coordonata tot mai mult de tehnologie pare ca sperie tot mai multe familii tinere. Dincolo de avantajele lumii moderne, cupluri de toate varstele, cu sau fara copii, par satule de traficul infernal si aerul tot mai greu de respirat din marele orase. Din acest motiv, numarul celor care aleg sa renunte traiul in marile orase si sa se mute in zone limitrofe sau chiar rurale este unul semnificativ.

Fie ca au sau nu copii, ca au notiuni despre agricultura sau doar iubesc florile, o casa la cativa kilometri buni de oras este o alegere tot mai des intalnita in ultimii ani. Motivele sunt de cele mai multe ori aceleasi: traficul ingreunat, o calitate scazuta a aerului respirat, un spatiu de locuit insuficient si prea putin timp de calitate petrecut in afara celor patru pereti.

Iata, deci, pe indelete, care sunt motivele celor ce aleg sa se mute la tara si care pot fi valabile pentru oricare dintre noi:

1. Dorinta de a se conecta mai mult cu natura

In perioada pandemiei, cand am fost cu totii constransi sa petrecem mai mult timp in case, oamenii au descoperit ca au nevoie de natura in viata lor. Cei ce locuiau deja la casa, si nu numai, au luat cu asalt site-urile cu anunturi piese utilaje agricole si magazinele de bricolaj pentru a achizitiona tot felul de aparate si materiale pentru a face lucruri de care nu au avut aproape niciodata timp. Asa se explica numarul mare de gradini si curti ingrijite, multe desprinse parca din revistele de specialitate si pasiunea crescuta pentru cultivarea propriilor fructe si legume. Astfel, timpul petrecut in aer liber impreuna cu membrii familiei este semnificativ mai mare.

2. Dorinta de a avea mai mult spatiu

Oricat de mare ar fi apartamentul, mereu va exista o nevoie de spatiu suplimentar. Fie nu sunt suficiente toalete in casa, fie bucataria este prea mica, fie nu exista spatii de depozitare sau nu este suficient spatiu pentru a incadra un dulap suficient de mare care sa cuprinda toata imbracamintea si accesoriile. Astfel, mutatul la casa este cea mai buna optiune pentru a elimina toate aceste neajunsuri, iar petrecerea timpului pe balcon, fara a fi la doar cativa metri de cel al vecinilor este un bonus ce nu trebuie trecut cu vederea. Desi la blocurile nou construite exista balcoane sau terase generoase, faptul ca suntem la doar cativa metri de vecini nu ne poate oferi intimitatea dorita.

3. Raportul calitate/pret

Preturile imobiliarelor au crescut semnificativ in ultimii ani si nu dau semne ca vor stagna. Astfel, trecerea de un apartament mic la unul mai spatios, cu un confort sporit, poate necesita sume de care nu toata lumea dispune. Mutarea la o casa gata construita, fie direct de la dezvoltator sau in una care a fost locuita de o alta familie pare a fi o varianta mult mai buna, atat financiar, cat si din punct de vedere al confortului.

Timpul de calitate petrecut cu cei dragi in apartamentul de bloc sau in casa, ori in afara locuintei, este cel ce va construi cele mai frumoase amintiri.

Sursa foto: Shutterstock

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!