in Recomandari
Un joc de tip puzzle este una dintre cele mai distractive modalitati prin care un copil isi poate ocupa timpul. Insa pe langa faptul ca reprezinta o activitate amuzanta, jocul de puzzle aduce o multime de beneficii pentru dezvoltarea cognitiva a celor mici.
Acesta este una din cele mai eficiente moduri de antrenare a mintii, de testare a rabdarii si capacitatii de memorare, dar si rezolvare a unor situatii nemaiintalnite.
Iata mai jos care sunt principalele avantaje pe care le ofera jucariile de tip puzzle in stimularea creierului.
Metoda cea mai naturala pentru ca cei mici sa deprinda lucruri noi este prin intermediul jocului. Un puzzle este un instrument ce il ajuta pe un copil, in primul rand, la stimularea atentiei. Acesta trebuie sa isi aduca aminte formele pieselor, pentru a vedea unde se potrivesc si in ce loc, mai ales la un joc de asociere pentru cei foarte micuti.
Puzzle-urile se gasesc in cele mai diverse forme, de la cele simple la unele foarte complexe. Atunci cand faci o alegere puzzle pentru dezvoltarea copilului poti opta pentru o varianta potrivita varstei, deoarece gasesti si unele cu cate doua sau trei piese, potrivite pentru copilasii de doar cateva luni. Pe masura ce mai cresc, ei au la dispozitie forme variate precum animalute, patrate sau triunghiuri, care trebuie potrivite corect.
Un alt beneficiu pe care il aduce un joc de puzzle pentru dezvoltarea unui copil este faptul ca reprezinta un instrument foarte util pentru coordonarea ochi-mana. Cel mic face legaturi in mod activ intre ceea ce vede si ce face cu mainile, in timp ce creierul proceseaza aceste informatii.
Puzzle-urile sunt utile pentru consolidarea memoriei pe termen scurt, pentru a-ti reamini cum trebuie potrivite formele si culorile. Pentru cei mici insa, rezolvarea unui puzzle este o modalitate excelenta de a mari capacitatea de reactie si viteza mentala, ajutand astfel al imbunatatirea proceselor cognitive ale creierului copiior.
Un joc de tip puzzle este un test pentru dezvoltarea abilitatii de a avea rabdare, dar si de concentrare, la orice varsta. Pentru copii, este o modalitate excelenta de a observa un rezultat vizibil, concret, al activitatii pe care o desfasoara.
Unul dintre cele mai importante avantaje ale unui joc de puzzle este rolul sau in dezvoltarea cognitiva a copiilor. Creierul este stimulat in mod activ sa gaseasca solutii, prin incercari si testari continue, iar cei mici sunt stimulati continuu sa-si foloseasca ingeniozitatea pentru a gasi rezovari la probleme.
Pentru cei mici si de ce nu, si pentru adulti, un puzzle este o modalitate de a pune la cale o strategie de tip pas-cu-pas, dar si de gandire creativa. Acesta te stimuleaza sa gandesti "outside the box" si sa ai in vedere o viziune de ansamblu asupra lucrurilor, fiind un instrument eficient pentru a ajuta la exersarea mintii de a functiona eficient in moduri cat mai diferite.
Perioada copilariei este una dintre cele mai intense pentru invatare si asimilare de noi cunostinte. Jocurile educative de tip puzzle sunt potrivite de la cele mai mici varste, si au rolul de a sus?ine dezvoltarea cognitiva a copiillor inca din etapele lor timpurii de formare. Ca p?rinte, te poti implica impreun? cu copilul t?u in a realiza jocuri de tip puzzle, pentru a stimula abilitatile intelectuale ale copilului tau intr-un mod amuzant si recreativ pentru toata lumea.