Recomandari pentru sudorii care folosesc procedeul de sudare TIG/WIG

in Recomandari

Orice profesionist stie cat de importanta este alegerea si folosirea corecta a instrumentelor si echipamentelor specializate pentru a duce la bun sfarsit lucrarea dorita.

sudare TIG WIG.jpg

Sursa foto

Acest lucru se aplica aproape in orice domeniu, insa mai ales pentru sudori, alegerea unor aparate pentru amatori sau profesionisti, in functie de experienta, poate fi o actiune esentiala ce poate face diferenta intre un proiect finalizat cu succes si unul ratat.

Utilizarea aparatelor de sudura tig wig a devenit deja un standard intre specialisti, acestea fiind recunoscute pentru precizia de sudare si calitatea finala a produsului.

Cu ajutorul acestui procedeu se poate suda otel sau aluminiu, precum si alte metale, sudarea tig/wig fiind foarte utila pentru reparatii sau constructii simple sau complexe, atat la nivel casnic, cat si profesional.

Specialistii Kobill recomanda utilizarea acestor aparate de sudura tip invertor pentru ca sunt relativ usor de manevrat, iar calitatea sudurii este mult mai buna in comparatie cu cea obtinuta prin alte metode de sudare. insa, pentru a realiza acest lucru este esential ca orice persoana, indiferent de experienta, sa ia in considerare cateva recomandari pentru a mari sansele de succes si reusita.

De ce trebuie sa tina cont sudorii cand folosesc aparatele de sudura tig wig?

1. Cunoasterea aparatului de sudura tip invertor

Pe piata exista mai multe modele de aparate pentru amatori sau profesionisti cu o plaja larga de functionalitati si caracteristici tehnice avansate. Pentru a putea suda cu succes nu este de ajuns ca o persoana doar sa porneasca aparatul si sa inceapa procedura de lipire. Este esentiala familiarizarea cu aparatul si cu functiile pe care acesta le are pentru a-l putea folosi intr-un mod optim, indiferent de lucrare sau materialul de sudat.

2. Intelegerea proprietatilor materialului

TIG este cea mai versatila metoda de sudare, cu ajutorul acesteia se poate suda otel sau aluminiu, dar si titaniu, tungsten, aliaje de nichel si multe altele. Abilitatea de a putea suda diferite materiale este cu siguranta un beneficiu, de aceea este importanta cunoasterea proprietatilor fiecarui metal in parte, cat si selectarea electrodului si a gazului potrivit. Aceasta actiune trebuie facuta cu atentie pentru ca un hobbyist sau specialist sa poata sa duca la bun sfarsit proiectul.

3. Curatarea materialului de contaminanti

Acest pas este foarte important indiferent de ce aparate de sudura tig wig sunt folosite, dar este esential mai ales in cazul celei de tip WIG. Este necesara astfel indepartarea cat mai eficienta a prafului si a grasimilor de orice tip deoarece acestea pot cauza pori in baia metalica. Cu o carpa curata si uscata si produse de degresare, materialele vor fi curatate usor, insa este importanta de asemenea pastrarea si depozitarea corecta a acestora.

4. Fixarea elementelor pentru evitarea deformarii

Pentru prevenirea defectelor dupa sudura, este recomandat ca elementele ce urmeaza sa fie sudate sa fie fixate usor. Indiferent de dimensiunea proiectului sau a tipului de material si a grosimii acestuia, fixarea in mai multe puncte este intotdeauna de dorit.

Sudura de tip tig wig este un procedeu foarte apreciat atat printre profesionisti, cat si in randul amatorilor. Este esentiala cunoasterea cat mai buna a aparatelor de acest fel, dar si a materialelor folosite, deoarece acestea pot influenta rezultatul final al sudurii.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!