Cum te poti bucura de un aer curat daca locuiesti intr-un oras aglomerat?

in Recomandari

Orasele aglomerate sunt locuri care atrag oameni datorita posibilitatilor de dezvoltare. Unul dintre cele mai scumpe preturi platite pentru a fi in mijlocul lucrurilor care se intampla este poluarea in care te vezi nevoit sa traiesti. Pentru a nu fi nevoit sa evadezi la munte ca sa te bucuri de o gura de aer proaspat va trebui sa imbunatatesti calitatea aerului respirat.

purificator de aer

Sursa foto

Iata cum poti face asta cu ajutorul unui purificator de aer:

Elimina particulele nocive din spatiile interioare

Cel mai mare dusman al naturii din mediul urban este reprezentat de noxe. Gazele periculoase cum ar fi dioxidul de azot si monoxidul de carbon se regasesc in zonele puternic industrializate si pe strazile aglomerate. Atunci cand locuiesti in apropierea unor fabrici sau pe la fereastra ta trec sute de masini in fiecare zi, ai toate sansele sa inhalezi emisiile acestora. Solutia inchiderii ferestrelor in permanenta nu este una viabila, deoarece exista substante periculoase chiar si in casa ta, in special in dulapul cu produse pentru curatenie. Expunerea la substante chimice in cantitati mici poate parea inofensiva, insa daca se produce in mod constant duce la aparitia sau agravarea unor probleme de sanatate. Asta ca sa nu vorbim chiar de banalul praf, a carui inhalare este periculoasa in special pentru copii. Prezenta in incapere a unui purificator de aer cu carbune activ poate curata contaminantii chimici din interior si substantele aduse de vant din afara casei. Aerul din incapere este filtrat, substantele chimice sunt absorbite de filtru, iar in camera se elibereaza aer proaspat, purificat.

Amelioreaza simptomele de astm

Procentajul persoanelor care sufera de astm in tara noastra este deja ingrijorator. La statisticile aflate in evidenta autoritatilor sanitare trebuie sa-i adaugam si pe cei care nu se trateaza niciodata din cauza ca ignora simptomele. Poluantii prezenti in casa precum praful, acarienii, polenul sau parul animalelor de companie pot irita caile respiratorii, provocand dificultati de respiratie. Daca nu se intervine la timp pentru imbunatatirea calitatii aerului, dificultatile se pot transforma in probleme mai mari de sanatate si declansarea astmului bronsic. Alergenii de interior sunt cei mai periculosi pentru bebelusi, care petrec o buna parte de timp la nivelul pardoselii, unde se acumuleaza cele mai mari pericole pentru plamani. Filtrele HEPA montate pe purificatoarele de aer capteaza cei mai multi poluanti, oferind posibilitatea de a respira aer curat. Cu cat dispozitivul are mai multe sisteme de prefiltrare, cu atat este mai eficient si mai sigur pentru sanatatea ta si a familiei tale.

Neutralizeaza mirosurile neplacute

Un pericol nevazut poate fi prezent chiar in odorizantele de camera. Daca acestea au o compozitie chimica, aerul parfumat pe care il elibereaza contine compusi organici volatili si devine nociv pentru sistemul respirator. De aceea, intre beneficiile unui purificator de aer se numara si eliminarea in conditii de siguranta a mirosurilor neplacute. Punerea in functiune a acestuia te ajuta sa improspatezi atmosfera din casa, indiferent ca vorbim de mirosurile de gatit, aer inchis sau lucrul cu substante puternic parfumate. Purificatoarele de aer absorb toate mirosurile, lasand in urma un mediu proaspat si curat. In plus, daca preferi o anumita aroma ambientala, poti folosi un dispozitiv care nu doar purifica aerul, ci il si improspateaza cu parfumuri naturale.

Chiar si in cele mai aglomerate orase exista momente cand aerul de afara poate fi respirabil. Seara inainte de culcare si dimineata devreme se recomanda aerisirea camerei prin deschiderea ferestrelor macar pentru cateva minute. Intre timp, lasa agitatia inchisa afara si porneste purificatorul de aer pentru a te bucura de o atmosfera placuta si sigura in confortul locuintei tale.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!