Ai o cabana? Iata 3 lucruri de care s-ar putea sa ai nevoie

in Casa de vacanta

In cazul in care ai o cabana sau o locuinta intr-o zona de munte ar fi bine sa te gandesti la cum sa o mobilezi pentru a fi pregatit pentru orice situatie neprevazuta. In zonele muntoase nu vei avea confortul de la oras si nici posibilitatea de a fugi la cel mai apropiat magazin. Pot aparea situatii in care vei ramane fara curent sau apa potabila din cauza unei furtuni sau poate in zona nu prea sunt posibilitati pentru utilitatile uzuale, cum ar fi lipsa unor conducte de gaz, astfel ca te vei baza doar pe lemne.

Dedurizator apa cabana munte

3 lucruri de care ai putea avea nevoie in cabana pentru un confort sporit

Cabana ta poti sa o pregatesti pentru a folosi elementele din jur atunci cand este cazul. Lucrurile prezentate sunt atat pentru confortul tau, cat si functionale in cazul in care se intampla ceva si pe moment sunt sistate utilitatile.

1. Cuptor pe lemne

Daca ai o cabana intr-o zona de padure ai putea sa iti faci un cuptor pe lemne, inclusiv incadrat in bucatarie dupa modelul caselor din trecut. In cazul in care ramai fara gaz poti sa te folosesti de acest cuptor atat pentru gatit, cat si pentru a incalzi o incapere sau chiar mai multe, in functie de sistemul ales pentru cuptor. Un cuptor incadrat in perete ocupa un spatiu mai mic si are o capacitate mai mare decat cuptoarele obisnuite pe lemn.

2. Pompa de apa

O pompa de apa ar fi foarte utila in cazul in care se opreste apa curenta sau nici nu exista posibilitatea de racolare la o sursa de apa. Asta presupune in primul rand sa gasesti un izvor subteran la o adancime cat de mare. Izvorul ar fi bine sa fie cat mai mare pentru a nu exista riscul de a seca. In al doilea rand, o pompa de apa presupune sa sapi o gaura prin pardoseala in casa.

3. Dedurizator

Indiferent de sursa de apa folosita ar fi bine sa te gandesti sa investesti intr-un dedurizator, folosit in mod special acolo unde este apa mai dura. Un dedurizator filtreaza impuritatile si asigura ca apa este potabila si are un gust bun. Poti verifica gama completa de Clack.ro unde gasesti dedurizatoare manuale si automate. Un alt beneficiu este ca previne depunerea calcarului pe diferite electrocasnice.

In momentul in care doresti sa achizitionezi o cabana, sau poate ai deja, ar fi bine sa te uiti si la zona unde se afla pentru a vedea cum poti maximiza resursele din jur, dar si ce nevoie ai. O cabana situata intr-o zona de munte, dar unde sunt toate utilitatile, gaz, apa si curent este mai usor de mobilat. Dar si in acest caz, gandeste-te ca vreme in zone muntoase poate fi capricioasa si ai putea sa ramai fara aceste utilitati, de aceea ar fi bine sa ai un plan de rezerva precum un cuptor pe lemne si o pompa de apa. De asemenea ar fi bine sa te uiti daca utilitatile ajung bine la cabana sau sunt probleme frecvente, respectiv sa verifici calitatea resurselor, precum duritatea apei.

Sursa foto: Pixabay.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!