Cum sa te bucuri de balconul tau

in Ghid Practic Casa

Indiferent daca locuiesti la bloc sau la casa, balconul tau poate fi mai mult decat un spatiu destinat exclusiv depozitarii obiectelor care nu mai prezinta interes pentru tine, mai mult, poate fi chiar piesa de rezistenta a locuintei tale, daca esti dispus sa investesti timp si creativitate in ceea ce priveste amenajarea sa.

Amenajare balcon cu flori

Pentru locuitorii din Bucururesti care au ales sa munceasca de acasa din pricina schimbarilor provocate de pandemie, balconul a devenit incaperea ideala pentru aceasta misiune care pare aproape imposibila daca esti parinte sau daca pur si simplu nu locuiesti singur. In plus, cine nu isi doreste sa ia o gura de aer sau sa se bucure de razele soarelui in timpul programului?

Majoritatea locatarilor de bloc au renuntat de ceva timp la ideea de a privi balconul doar ca pe un spatiu anost unde isi pot depozita diverse obiecte nefolositoare, transformandu-l intr-un spatiu destinat celor cateva minute de relaxare din timpul zilei, un spatiu in care se pot detasa de grijile cotidiene admirand orasul sau pot face o retrospectiva a zilei, oferindu-le un moment doar pentru ei.

Pentru iubitorii de cafea poate sa fie locul in care isi incep dimineata cu forte proaspete, locul unde capata energia necesara pentru a muta muntii din loc. Prin urmare, tot mai multi locatari au luat decizia de a investi in amenajarea balconului si a-l transforma radical.

Balcon cu masuta de cafea

Marea majoritatea au ales sa apeleze la diverse persoane specializate in acest domeniu, cum ar fi diversi designeri de interior, montatori mobila Bucuresti sau pur si simplu s-au informat cu privire la tendinte sau diverse trucuri care sa ii ajute sa isi transforme baconul intr-un spatiu de vis.

Cu cateva idei inovative si cu ajutorul unor piese imobiliare atent selectionate, balconul nostru se poate transforma dintr-un spatiu lipsit de importanta, anost, in locul nostru preferat.

Daca esti posesorul unui balcon mic, in care vrei sa iti petreci o parte semnificativa a timpului, atunci treburile devin putin mai complicate in ceea ce priveste amenajarea lui, intrucat trebuie sa dai dovada de creativitate, fiind destul de complicat sa decorezi spatiul fara a-l incarca. Asta nu inseamna ca nu il poti transforma intr-un loc fabulos daca folosesti la maxim spatiul disponibil si alegi decoratiunile potrivite care sa te reprezinte.

Renovare balcon

Intrucat spatiul este deja limitat, nu este o idee grozava ca acesta sa fie aglomerat cu prea multe decoratiuni, dar pentru a conferi incaperii un strop de personalitate si un aspect cat mai primitor, putem apela la diverse aranjamente cat mai sofisticate de flori, care sa ii confere culoare si sa creeze o oarecare legatura cu natura. Toate florile sunt binevenite pentru a infrumuseta decorul, inclusiv jardinierele, care se ocupa foarte bine de aspectul sau exterior, scotandu-l din anonimat.

Majoritatea oamenilor care decid sa isi amenajeze un balcon de dimensiuni mici, aleg sa opteze pentru un mobilier realizat la comanda, ulterior apeland la o firma de servicii mutari care sa ofere si montari de mobila, iar aceasta este cu siguranta cea mai buna decizie pentru a evita ulterioarele neplaceri si de ce nu, pentru a-ti usura munca.

Un alt sfat cat se poate de util in ceea ce priveste amenajarea balconului dumneavoastra il reprezinta alegerea corpurilor de mobilier suprapus pentru a reusi sa salvati o mare parte din spatiu. Alegerea acestora trebuie sa fie in concordanta cu stilul in care este decorata intreaga incapere, implicit camerele adiacente. Din nou, este de preferat sa cereti ajutorul unor persoane care lucreaza in domeniu, atat pentru alegerea corpurilor de mobilier, iar daca vreti sa va usurati munca cu adevarat puteti apela cu incredere la o firma de servicii mutari, rolul lor fiind unul foarte important.

Un truc practic pentru a crea impresia unui spatiu mai voluminos, il reprezinta utilizarea culorilor deschise, vei ramane placut surprins cand vei vedea cum balconul tau care parea mic, se va transforma dintr-odata intr-un spatiu atragator, invidiat de prietenii care vor vrea sa te viziteze pentru a va savura cafeaua impreuna.

Desi amenajarea balconului poate fi o misiune destul de dificila care necesita o buna parte a timpului tau, dar si resurse materiale, cu putina creativitate, tot efortul depus va merita. Vei adora sa iti petreci diminetile si serile pe balcon, cu atat mai mult cu cat se apropie sezonul cald.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!