Cum alegi o canapea de calitate pentru locuinta ta

in Ghid Practic Casa

Canapeaua este una dintre cele mai importante piese de mobilier dintr-o locuinta. Versatila, eleganta si impunatoare, isi poate gasi locul in orice incapere, insa cel mai des o regasim in living.

canapea de calitate pentru locuinta ta

Sursa foto

Aceasta transforma orice spatiu intr-unul mult mai calduros, familial si relaxant si poate schimba cu totul infatisarea unei camere. Atunci cand achizitionezi o noua canapea trebuie sa iei in considerare ca ea sa imbine doua calitati esentiale, respectiv confortul si aspectul. Insa, ca sa alegi un articol de calitate trebuie sa ai in vedere aspecte ce depasesc factorul estetic. Iata de ce trebuie sa tii cont ca sa faci din cumpararea canapelei o investitie foarte bine gandita:

Verifica structura canapelei

Este important sa stii ca cele mai multe canapele de calitate sunt grele si solide. Un produs bun nu se va misca de pe scheletul sau, este rezistenta, robusta si are o structura durabila. De obicei, aceasta este cea mai scumpa parte a unei canapele pentru ca asigura rezistenta in timp a produsului. Daca este vorba de o canapea extensibila ar fi indicat sa optezi pentru o structura din lemn solid, precum stejar, deoarece va fi foarte solicitata. Structurile mai putin rezistente, dar si mai ieftine, sunt cele din PAL sau plastic, recomandate in special pentru camera copilului, primul apartament ori spatiile folosite mai rar.

Alege cu grija tipul de sezut

Perne, arcuri sau burete? Daca vrei o canapea confortabila, pe care sa stai ore in sir ca sa urmaresti serialul preferat, incearca sa afli cateva informatii despre tipurile de sezut. Pe langa faptul ca se poate deforma rapid si va avea un aspect neplacut, un sezut de slaba calitatea nu va putea sa-ti ofere o pozitie confortabila si sanatoasa. In general, printre cele mai apreciate tipuri de sezut sunt pernele umplute cu spuma cu memorie sau pene naturale si puf. Ele se adapteaza mai bine formei corpului si au capacitatea de a reduce punctele de presiune. In schimb, sezutul din burete si sistemul cu arcuri sunt mult mai accesibile financiar. Spuma poliuretanica, daca are o densitate ridicata, poate reprezenta o optiune pe termen lung. De asemenea, canapelele cu arcuri invelite in spuma sunt si ele demne de luat in considerare pentru ca sunt printre articolele care ofera o senzatie mai ferma la asezare. Ca regula generala, sezutul ar trebui sa nu fie foarte moale si nici prea rigid, ci confortabil si comod.

Ia in considerare tapiteria canapelei

Materialul folosit pentru tapiteria canapelei influenteaza considerabil calitatea acesteia. Variantele foarte ieftine sunt predispuse la patare si rupere, asa ca ar fi indicat sa optezi pentru un finisaj mai bun. Pielea naturala este rezistenta, se potriveste de minune cu orice decor, ofera eleganta si stil. Are un pret mai ridicat, dar este usor de intretinut si de curatat. Bumbacul si inul sunt unele dintre materialele des intalnite pentru tapitarea canapelelor. Ele sunt naturale, placute la atingere si delicate, dar in acelasi timp destul de sensibile si cu o rezistenta mai redusa.

O alegere ecologica o reprezinta lana, un material rezistent la murdarie, dar cu un cost de achizitie destul de mare. Fibrele sintetice, in schimb, sunt foarte populare si practice si reusesc sa faca fata mai multor curatari. Poliesterul este un produs extrem de versatil, dar si durabil, si poate fi gasit sub diferite forme, ca de exemplu catifea reiata, piele de caprioara ori catifea simpla.

Gandeste-te la functiile canapelei

O astfel de piesa de mobilier poate fi utila pentru diferite scopuri. De pilda, daca ai nevoie de un spatiu in plus pentru depozitare sau de un pat pentru oaspetii care raman la tine peste noapte, trebuie sa iei in calcul si aceste functii. Ai grija ca imbinarile sa fie solide si trainice, iar canapeaua usor de transformat in loc pentru dormit. Spatiile de depozitare trebuie sa fie si ele simplu de accesat, dar si invizibile, sa nu afecteze in vreun fel aspectul sau confortul pe care ti-l ofera canapeaua.

Fara indoiala, te descurci sa alegi culoarea, dimensiunea sau stilul viitoarei tale canapele. Insa, calitatea este influentata puternic de structura, umplutura sau tapiterie, asa ca ai in vedere si aceste lucruri cand vrei s alegi un articol pe care sa-l folosesti o lunga perioada de timp.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!