Cultivarea porumbului: 5 secrete pentru o recolta bogata

in Recomandari

Agricultura este un domeniu cu multe provocari, pentru ca fiecare dintre lucrarile agricole are particularitatile sale. Cultura porumbului, spre exemplu, este unul dintre domeniile care necesita atentie si dedicare, dar si utilaje specifice si cunostinte in domeniu, cat mai vaste.

cultivarea porumbului - secrete

Sursa foto: https://unsplash.com/

Daca vrei sa cultivi porumbul si vrei sa stii care sunt cele mai bune decizii de luat, iata cateva secrete care te vor ajuta sa obtii o recolta bogata.

Foloseste utilaje dedicate, de calitate

Utilajele folosite in agricultura sunt menite sa scurteze timpul in care este efectuata o anumita operatiune. Pentru curatarea boabelor de porumb batozele sunt cea mai eficienta solutie, deoarece automatizeaza ciclul de curatare al boabelor de pe stiuleti. Acest proces, realizat prin mijloace traditionale, ocupa adesea o mare parte a timpului, drept pentru care avantajele folosirii unor batoze de porumb sunt incontestabile.

Investeste in sisteme performante de irigare

Chiar daca recoltele se intind pe suprafete foarte mari de pamant este indicat sa investesti in sisteme de irigare care sa acopere total nevoia de apa. Schimbarile climatice afecteaza foarte mult cresterea plantelor si din acest motiv este indicat sa ai in vedere necesarul de apa pentru culturi.

Acest lucru se poate face destul de simplu, prin instalarea sistemelor de irigare dimensionate in mod corect, in functie de cerintele terenului. Este indicat sa ai in vedere de asemenea si conlucrarea cu un specialist care sa te ajute sa gasesti cele mai bune solutii pentru acoperirea suprafetelor. Cele mai bune sisteme de irigare sunt cele care imita curgerea gravitationala a apei si care nu produc inundatii sau acumulari de apa la baza plantelor. Curgerea apei trebuie sa fie lina, astfel incat sa ofere terenului capacitatea de a absorbi exact cantitatea de apa necesara.

Investeste in utilaje pentru lucrarile solului

Aratul este cea mai importanta lucrare de care are nevoie terenul pentru a putea ajuta plantele sa creasca. Fara sa fie arat, terenul nu va putea permite plantei sa se dezvolte, deoarece solul nu va fi afanat. Intr-un sol tare nu pot fi plantate semintele, deci nu se poate face insamantarea si in consecinta recoltele vor fi afectate. Va trebui sa cauti utilaje speciale pentru arat si semanat, care sa iti usureze munca si care sa te ajute in ceea ce priveste economia de timp.

Ai grija de plante, protejandu-le de daunatori

Porumbul este una dintre plantele care poate fi afectata destul de repede de daunatori. Mana porumbului sau insectele pot cauza daune la nivelul recoltei, iar in acest caz va fi nevoie de o protectie speciala impotriva acestor daunatori. in plus, va trebui sa ai grija si la buruieni, pentru ca cel putin la inceput, pana la cresterea efectiva a plantei, va trebui sa te ocupi plivirii terenului, astfel incat acesta sa nu fie acaparat de buruieni. Buruienile consuma substantele nutritive din sol si pot creste atat de mult si de repede incat sa acapareze efectiv terenul semanat.

Foloseste fertilizanti naturali

Pentru a proteja mediul dar si culturile, pentru a le ajuta pe acestea sa creasca armonios, pentru a te bucura de o recolta pe cinste, vei avea nevoie si de fertilizare. Pentru acesta este indicat sa iei legatura cu distribuitori specializati de fertilizanti care sa iti acopere necesarul sezonier, astfel incat terenul tau sa isi poata reface stocul de minerale.

Cultivarea porumbului, ca orice alta activitate de cultivare, necesita implicare temeinica, nu doar la inceput, ci pe intreg parcursul cresterii plantelor. Economiseste si eficientizeaza asadar procesele de lucru si fii atent la nevoile terenului tau, astfel incat sa ai certitudinea ca recoltele tale vor fi in final pe masura eforturilor depuse.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bucatarie

MOBILA BUCATARIE CULOARE ROSIE

Pret: 2300,00 LEI 2057,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!