Cum sa te acomodezi la noua locuinta inchiriata. Nu face rabat de la confort nici macar in prima zi de la mutare

in Diverse

Atunci cand te muti intr-o noua chirie exista multe provocari carora va trebui sa le faci fata. Pe langa schimbarea adresei, adoptarea unui alt traseu, decorarea spatiului, utilarea bucatariei, in caz ca nu ti se ofera una in care sa gasesti de la farfurii de desert la cani, vesela, cratite si tigai. Mai ales daca vii dupa fosti chiriasi, ceea ce e o probabilitate foarte mare, indiferent de oras, la ceea ce te asteptai se adauga alte lucruri de rezolvat si/sau de reparat. Inainte de a miza pe detalii, de a te uita fix la gaurile de la tablourile din perete, la o placa de gresie sparta sau la un dulap al carui placaj de la spate e desprins pe alocuri, asigura-te in primul rand ca detii confortul necesar care sa iti asigure o buna dispozitie si un mediu propice desfasurarii activitatilor. Asta pe langa mobilier, pentru ca poti sta intr-un penthouse, dar daca acesta e gol si nu iti da acel sentiment de "acasa", nu te ajuta la nimic.

Lururi locuinta noua

Tocmai de aceea, la vizionari, in etapa preliminara a inchirieii unei camere, garsoniere sau apartament, asculta-ti si intuitia, analizeaza care a fost prima impresie odata ce ai pasit de pragul noii case. Pana la urma, e important sa fii intr-un loc care sa te incarce cu energie pozitiva, care sa reflecte macar o parte din personalitatea ta.

In acest articol, iti vom oferi cateva recomandari pentru a ajunge la aceasta "chimie" cat mai repede:

Curatenie si lucruri necesare

In primul rand, chiar daca vei inchiria o locuinta care pare curata, e necesar ca inainte sa te muti sa igienizezi spatiul, sa arunci sau sa donezi lucrurile ramase de la vechii chiriasi, dupa ce te consulti in prealabil cu proprietarul. Dupa acest pas, fii la curent cu situatia platii facturilor la utilitati, dupa ce discuti cu administratorul de bloc. Avand in vedere temperaturile ridicate, daca nu ai climatizare, nu te amagi ca vei rezolva acest disconfort cu ajutorul vechiului ventilator. Propune-i proprietarului sa sondeze oferta de aparate de aer conditionat si sa achizitioneze neaparat un astfel de dispozitiv, eventual sa il achiti tu, scazand din plata uneia sau mai multor chirii. Daca nu este de acord si te asigura ca vara oricum trece, nu te linisti ca realitatea va corespunde intocmai asteptarilor nerealiste. Intr-un oras ca Bucuresti, de exemplu, toamna poate fi una caniculara, si nu e o exagerare poetica, ci chiar previziunile meteorologilor. Ce te faci in acest caz? Poti sa iti comanzi chiar si un aer conditionat portabil, usor de transportat, cu mecanism de filtrarea aerului si sistem de scurgere extrem de usor de montat.

Obiecte decorative

Locuinta noua chirie

Chiar si un camin anost poate deveni unul de Neckermann si demn de a fi prezentat intr-o revista de design interior daca te vei preocupa, de aceasta data, de detalii. De la perne colorate la un covor cu motive geometrice, la palariile tale care pot fi asezate pe perete, la plante care vor aduce o pata de verde si natura in casa: toate acestea vor crea o ambianta placuta in noua ta casa, fie ea si temporara. Nu uita de carti asezate pe etajere sau intr-o biblioteca, daca exista o astfel de piesa de mobilier in casa. Pentru a crea impresia de spatialitate, ai nevoie de oglinzi si lenjerie de pat sau cuverturi de culoare deschisa.

S-ar putea sa iti placa atat de mult, incat nici nu vei mai avea de gand sa faci o schimbare prea curand. De exemplu, potrivit unui studiu recent, demarat de un lider pe piata de evaluari si consultanta rezidentiala din Romania, mai mult de jumatate (55%) dintre bucurestenii care locuiesc in prezent cu chirie nu au in plan sa-si cumpere un apartament in urmatorul an si vor sa ramana in chirie.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!