Cum sa transformi anvelopele uzate in jardiniere pentru muscate sau alte plante

in Recomandari

Exista numeroase moduri in care poate fi reciclata o anvelopa uzata iar in cele ce urmeaza va vom arata cum puteti transforma anvelopele uzate in jardiniere pentru florile preferate. Puteti amplasa aceste jardiniere in gradina, terasa sau chiar in balconul de la bloc.

Muscate in jardiniere din anvelope uzate

Materiale necesare

Pentru un astfel de proiect aveti nevoie de o anvelopa, un tub de spray cu vopsea, o masina de gaurit/insurubat, holtsuruburi, un fierastrau si o bucata de placaj.

Jardiniere din anvelope uzate

Pasul 1

Primul pas este vopsirea anvelopei in culoarea dorita. Inainte de aplicarea vopselei asigurati-va ca ati curatat anvelopa bine pentru a obtine o impregnare cat mai eficienta a cauciucului.

Mai ales daca optati pentru culori deschise, este posibil sa fie necesare mai multe straturi de vopsea pentru o acoperire complete.

Jardiniere din anvelope uzate

Pasul 2

Decupati cu ajutorul unui fierastrau o suprafata circulara dintr-o placa de OSB (sau alt placaj disponibil) si fixati-o cu holtsuruburi in partea interioara inferioara a anvelopei.

Jardiniere din anvelope uzate

Pasul 3

Pentru o mai buna stabilitate si rezistenta puteti atasa un al doilea disc pe partea exterioara a anvelopei.

Jardiniere din anvelope uzate

Pasul 4

Inainte de a o umple cu pamant recomandam sa acoperiti anvelopa cu o folie.

Daca jardiniera va fi amplasata in gradina, fiind expusa precipitatiilor, recomandam realizarea unor gauri de drenaj pentru evitarea acumularii apei in exces ce poate dauna plantelor.

Mai ramane doar sa plantati plantele favorite. Un efect deosebit veti obtine combinand plante de talie si culori diferite, cum sunt muscatele si lavanda, de exemplu.

Sfat: Cand combinati doua sau mai multe plante asigurati-va ca acestea au cerinte de ingrijire similare. Invatati mai multe despre cum sa combinati in mod fericit plantele: Plantele companion si rolul lor in gradina de legume
Jardiniere din anvelope uzate Jardiniere din anvelope uzate

In functie de spatiul pe care il aveti la dispozitie puteti amplasa alaturat sau suprapus mai multe astfel de jardiniere in care sa plantati muscate, alte plante cu flori, dar si ierburi aromatice, capsune sau diverse legume.

Gradina pe acoperis din anvelope uzate

Anvelopele uzate pot fi folosite si pentru a amenaja o gradina verticala cu care sa mascati un gard sau un zid inestetic. Muscatele curgatoare sunt o buna alegere pentru o astfel de jardiniera.

Muscate in jardiniere din anvelope uzate

Gasiti mai multe informatii precum ?i alte imagini cu muscate pe www.pelargoniumforeurope.com/ro.

Despre Pelargonium for Europe

Pelargonium for Europe este o organizatie creata la initiativa cultivatorilor europeni de muscate Dummen Orange, Elsner PAC, Florensis / P. van der Haak Handelskwekerij, Geranien Endisch, Selecta One si Syngenta Flowers. Aceasta a luat nastere in 2016 cu scopul de a promova si a se asocia pe termen lung in vanzarea de muscate pe plan european. Activitatea organizatiei a debutat incepand cu 2017 iar, in Germania, Austria, Franta, Italia, Olanda si Polonia, activitatea este sustinuta de Uniunea Europeana ca parte a campaniei "Europa inflorita".

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Arhitect online

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Baie

DULAP BAIE MODERN, FINISAJ ALB-MOLID

Pret: 255,00 LEI 185,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!