8 idei simple de deserturi delicioase

in Diverse

Dulciurile fac parte dintre micile placeri ale vietii, de care nu ne putem satura niciodata. Desi iti place sa ii bucuri pe cei dragi cu cate un desert din cand in cand, timpul parca nu ajunge niciodata, iar prajiturile care trebuie tinute ore in sir la cuptor nu sunt o solutie. Din fericire, sunt multe retete de deserturi care se prepara foarte rapid si cu putin efort. Iata cateva idei de deserturi care te vor ajuta sa oferi ceva dulce celor dragi oricand vei dori sa ii surprinzi.

Farfurie prajitura

Sursa foto: Vivre

Tarta cu mere

Tarta cu mere este un desert clasic care ne aduce aminte de copilarie. Avantajul este ca iti ia foarte putin timp sa o prepari si ingredientele nu necesita un buget mare. Aluatul pufos este secretul acestui desert si se pregateste in doar cateva minute, iar daca ai nevoie de ajutor pentru preparare, vei vedea ca magazinele online iti ofera zeci de ustensile de bucatarie care sa te ajute sa faci totul cu o mai mare usurinta.

Clatite cu ciocolata sau gem

Daca vrei sa pregatesti un desert foarte simplu si rapid, clatitele sunt cea mai la indemana solutie. Sigur gasesti in casa lapte, faina si lamaie pentru prepararea aluatului. Dupa ce acesta e pregatit, in cateva clipe delicioasele clatite cu ciocolata sau gem vor fi deja pe masa. Nu uita sa lasi cateva minute aluatul sa se odihneasca, pana incalzesti bine tigaia.

Cheesecake cu diferite arome

Un cheesecake nu numai ca este un desert indragit de toata lumea, dar se prepara si foarte repede. Nu ai nevoie de ingrediente sofisticate, doar de putina indemanare si imaginatie. Dupa ce blatul este pregatit, e timpul sa te joci cu creme, arome si decoratiuni.

Prajitura Lamaita

Sigur ai auzit de acest desert pentru ca bunicile noastre il pregateau frecvent. Este foarte simplu de preparat si un avantaj mare, mai ales pentru doamnele si domnisoarele care tin la silueta, este ca Lamaita este o prajitura usoara. Glazura de lamaie se pregateste in timp ce blatul e la cuptor. Prajitura este un adevarat deliciu, placuta chiar si de cei mai mofturosi.

Foi cu miere

Prajitura Foi cu miere este usor de preparat. De obicei acest desert este foarte placut de cei care prefera gustul dulce-acrisor care rezulta din adaugarea unor straturi de dulceata precum cea de macese sau de prune. Unii numesc aceasta prajitura si Albinita datorita culorii foarte deschise pe care o au foile.

Mere caramelizate

Pentru acest desert depui putin efort. Ai nevoie doar de cateva mere, apoi caramelizezi zaharul si invelesti fructele in el. Infige in fructe bete de frigarui. Pune desertul la cuptor, iar la final adauga nuca macinata pentru un plus de savoare, dar si pentru un aspect mai placut. Rezultatul va fi nemaipomenit si pe gustul tuturor. Este un desert ideal pentru sezonul rece.

Salata de fructe

Nu numai ca acesta este un desert pe care il poti crea dupa bunul plac, dar e si foarte sanatos si bogat in vitamine. Salata de fructe poate sa fie consumata indiferent de anotimp, cu orice fructe ai la indemana. Se prepara foarte repede pentru ca tot ce trebuie sa faci e sa tai fructele si sa le amesteci intr-un bol. Desigur, pentru cei care doresc sa fie mai dulce, se poate adauga frisca si chiar si putin zahar.

Desert la pahar

Acest desert este tot un rezultat al imaginatiei. Ai nevoie de un iaurt si de fructe proaspete sau chiar confiate. Fa un amestec care sa fie pe gustul tau, combina intr-un pahar iaurtul si fructele si, daca doresti, adauga si cerealele preferate. Apoi, tot ce ramane de facut este sa savurezi propria creatie. In doar cateva minute iti vei satisface pofta de dulce, cu foarte putine calorii.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Arhitect online

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!