Cum sa oferi un cadou, in asa fel incat sa impresioneze?

in Diverse

Ne place sa oferim si sa primim cadouri, generozitatea fiind una dintre caracteristicile impresionante ale omului. Din pacate, pentru foarte multi oameni schimbul de cadouri a devenit o obligatie, iar cadourile nu sunt mai mult decat obiecte sau accesorii achizitionate din magazine de profil, fara niciun detaliu personal.

Cum sa oferi un cadou

Daca trebuie sa oferi un cadou, este foarte important sa il oferi corect, iar pentru asta trebuie sa respecti o serie de reguli.

Cum sa oferi un cadou, in asa fel incat sa impresioneze? Reguli de baza

1. Ofera un cadou personalizat! Niciodata nu este bine sa oferi un cadou impersonal, care nu are nicio legatura cu relatia pe care o ai cu persoana careia i-l oferi. Incearca sa adaugi o nota personala: un obiect lucrat manual, o felicitare scrisa de mana sau orice alt mic detaliu care arata ca ai acordat putin timp procesului de alegere si aranjare.

2. Respecta regulile bunelor maniere! Exista mai multe reguli, unele scrise, altele nescrise, care trebuie sa fie respectate cu strictete:

  • Nu lasa pretul pe cadou;
  • Nu scrie mesaje pe filele cartii, daca alegi sa oferi o carte;
  • Nu oferi obiecte voluminoase sau animale;
  • Nu oferi cadouri uzate;
  • Nu oferi obiecte de imbracaminte sau toaleta, decat in cazul in care cunosti foarte bine persoana;
  • Nu oferi flori artificiale;
  • Nu da bani in loc de cadou;

3. Ambaleaza cu atentie cadoul! Orice cadou trebuie sa fie bine ambalat. Din fericire, exista o multime de cutii cadou foarte interesante si de ambalaje colorate care pot transforma orice cadou intr-unul spectaculos. Daca nu stii cum sa ambalezi cadoul, poti apela la profesionisti. Exista librarii si magazine in care exista oameni special dedicati ambalarii cadourilor.

4. Echilibreaza foarte bine bugetul! Nu oferi niciodata un cadou foarte scump. Este mult mai bine sa oferi un cadou ieftin, pe care l-ai personalizat, decat unul scump. Cadourile scumpe creeaza sentimentul de datorie din partea persanei careia ii sunt oferite.

5. Ofera cadoul alaturi de un zambet! Este foarte important sa stii cum oferi un cadou. Acesta trebuie sa fie intotdeauna insotit de un zambet larg. De asemenea este bine sa privesti in ochi persoana careia ii oferi darul.

6. Ofera personal cadoul! Desi in ultimii ani au devenit din ce in ce mai populare cadourile transmise prin curier, este mult mai bine sa faci un effort pentru a darui personal. Este adevarat ca atunci cand persoana careia vrei sa ii oferi un dar este in alta tara sau intr-un oras indepartat deplasarea poate fi o povara. Intotdeauna insa, surpriza este mult mai mare atunci cand cadoul este insotit de o strangere de mana, o imbratisare si un zambet.

Micile detalii fac intotdeauna diferenta. Un cadou memorabil este cel insotit de mici momente de care atat cel care ofera, cat si cel care primeste sa isi aminteasca cu drag. Daca esti in postura de a oferi, tu trebuie sa creezi acele momente.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Baie

DULAP BAIE MODERN, FINISAJ ALB-MOLID

Pret: 255,00 LEI 185,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!