Romanii si-au echipat piscinele cu echipamente care ii scapa de adaosul de clor. Cererea de piscine private a atins un nou record, inregistrand o crestere de 30%

in Diverse

Cererea de piscine private a inregistrat cresteri record in intreaga lume. Noul context din timpul pandemiei si restrictiile de acces la piscine publice au facut ca cererea de piscine private, de curte sau interioare, sa creasca cu 30% in Romania, foarte multi proprietari dorindu-si sa investeasca intr-o oaza de relaxare chiar la ei acasa.

Specialistii de la HydroSpa, unul dintre retailerii principali de echipamente pentru piscine, vorbesc astazi despre noile inovatii pe care proprietarii le pot folosi pentru o piscina mai sanatoasa si mai eficienta, printre cele mai populare numarandu-se tratarea apei fara adaos de clor.

Piscine private

In timpul starii de urgenta oamenii au investit in casele si curtile lor

Din cauza lockdown-ului care a limitat masiv libertatea de miscare a oamenilor, cererile pentru constructii, renovari, instalarea echipamentelor de incalzire sau pentru alte echipamente de upgradare a piscinelor au atins un nou record. In Romania, aceasta crestere a cererii pe piata piscinelor private se traduce intr-un procent de 30%.

"Aceasta crestere de 30% a venit din nevoia evidenta a oamenilor de a avea o oaza de confort si relaxare chiar la ei acasa. In ultima perioada oamenii au devenit mult mai atenti la cum arata spatiul in care locuiesc", a declarat Razvan Olaru, specialist HydroSpa cu 13 ani de experienta in constructia piscinelor.

Echipamentele care fac piscinele ecologice, fara adaos de clor, cea mai populara inovatie pentru care au optat proprietarii

O piscina ecologica poate fi orice piscina care are un echipament de tratare a apei fara adaos de clor. Aceste sisteme se pot monta indiferent de tipul de constructie al piscinei si se potrivesc si celor din beton, polistiren sau din otel.

Razvan Olaru

Piscinele ecologice, cu sisteme moderne de tratare a apei reprezinta viitorul in materie de inovatii, HydroSpa fiind unul dintre promotorii acestei miscari. Pe langa faptul ca acestea sunt sigure pentru utilizatori, ele reduc aproape complet consumul de substante chimice, ceea ce le face foarte prietenoase cu mediul inconjurator.

"Eliminand total adaosul de clor din ecuatie, apa din piscine nu mai este daunatoare nici mediului inconjurator, si nici inotatorilor. In plus sistemul de tratare a apei este unul smart, care optimizeaza energia consumata, contribuind astfel si la capitolul consum", explica Razvan Olaru, specialist HydroSpa.

Una dintre companiile care a inovat piata echipamentelor de piscina pe acest subiect este Hayward, un brand care ofera sisteme de tratare a apei prin electroliza cu apa sarata, hidroliza, ionizare si sterilizare UV.

Una dintre companiile pentru care retailerul a ales sa comercializeze sisteme ecologice de tratare a apei este Hayward, brand care a revolutionat cu adevarat piata echipamentelor de piscina. Hayward a continuat sa inoveze constant, inca din 1925, cand a lansat pe piata produse rezistente, in pas cu tehnologia si, poate cel mai important, economice. Din noiembrie 2020 HydroSpa a devenit distribuitor exclusiv Hayward in Romania.

Sistemele de incalzire pentru piscina, cel mai cautat echipament in 2020

In acest an, cel mai probabil tot din cauza restrictiilor de calatorie, oamenii au dorit sa prelungeasca sezonul de folosire al piscinei: le-au deschis mai devreme, unii inca de la mijlocul lunii aprilie si le-au inchis mai tarziu, adaugand cateva luni bune in plus de folosinta. Asta a facut ca cererea de echipamente de incalzire pentru piscina sa creasca foarte mult.

"Cele mai cautate au fost pompele de incalzire urmate de panourile solare cu tuburi vidate. Chiar si in prezent avem o lista de asteptare pentru panourile solare. Durata de livrare a transporturilor incepe sa revina cat de cat la normal, dar tot facem fata cu greu pentru a onora toate comenzile", a mai adaugat Razvan Olaru, specialist HydroSpa.

Ce anunta 2021 pentru industria piscinelor

Din cauza cererilor foarte mari cu privire la tot ce tine de piscine, de la constructii, la servicii de intretinere si echipamente, specialistii HydroSpa avertizeaza ca pentru 2021 va trebui sa ne asteptam la preturi mai mari.

"Cu aceasta crestere a cererii si din cauza comenzilor care nu pot fi onorate din cauza lipsei stocurilor de materii prime, preturile incep si ele sa creasca. Iar totul pleaca si de la faptul ca aceasta pandemie a schimbat felul in care functioneaza business-urile. Daca o fabrica nu are toti angajatii muncind pe aceeasi tura, pentru a-i proteja, nici nu pot produce intr-un mod la fel de rapid si de eficient, iar asta are un impact asupra preturilor", a mai adaugat specialistul HydroSpa, Razvan Olaru.

In ceea ce priveste costurile de constructie ale unei piscine, cei de la HydroSpa au realizat un raport detaliat cu toate cheltuielile adiacente unei astfel de constructii chiar la tine in curte.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!