5 detalii la care sa te uiti atunci cand vrei sa te muti cu chirie

in Diverse

Atunci cand stai cu chirie este important sa stii ca in functie de tipul de apartament pe care il alegi vor fi si obligatiile, problemele sau avantajele pe care le vei avea. Mai ales atunci cand te muti prima data intr-un apartament si platesti chirie este foarte util sa stii de la inceput care sunt punctele cheie pe care sa le ai in vedere cand pornesti in cautarea unei locuinte. Sunt multe apartamente de inchiriat pe piata imobiliara, dar pentru a te decide rapid tine cont de cateva recomandari.

Apartament in chirie

Sursa foto

Stabileste-ti bugetul si tine-te de el

Stabilirea bugetului pe care vrei si iti permiti sa il aloci pentru chirie este primul pas. Sunt multe beneficii care decurg din stabilirea bugetului, dar cel mai mare este acela ca iti restrangi de prima data aria de cautare, ceea ce inseamna ca vei economisi timp si efort. Stabileste un buget pentru chirie astfel incat sa iti permiti si sa te simti confortabil si cu restul cheltuielilor pe care le mai ai lunar.

Documenteaza-te cu privire la cartier sau la complexul rezidential ales

Atunci cand iti doresti sa inchiriezi un apartament situat intr-un complex rezidential iti va fi foarte simplu sa afli o multime de lucruri despre acel loc, cautand online. De regula exista comunitati online care dezbat problemele dintr-o zona sau dintr-un complex rezidential anume si de acolo poti afla multe informatii valoroase, de la felul in care interactioneaza oamenii intre ei, pana la problemele administrative sau de alta natura. Dupa ce iti faci o parere si nu te deranjeaza nimic atat de tare, incat sa te faca sa iti schimbi optiunea, poti trece la urmatoarea etapa, adica vei merge sa vezi proprietatile disponibile pentru inchiriat.

Afla cat spatiu de depozitare ai la dispozitie

Atunci cand stai cu chirie, in special, spatiul de depozitare dintr-o casa este foarte important. Ai adunat multe lucruri de-a lungul timpului si acum va trebui sa le gasesti un loc in spatiul in care te vei muta. Oricat de mare ar parea apartamentul pe care l-ai ales la prima vedere, in scurt timp este posibil sa iti dai seama ca ai nevoie de extra spatiu pentru hainele de iarna sau pentru carti si asa mai departe. Daca aceste lucruri iti suna familiar, atunci asigura-te ca in apartamentul pe care urmeaza sa il inchiriezi are suficient spatiu pentru a depozita lucrurile de care nu ai nevoie zi de zi.

Clarifica de la inceput situatia locului de parcare

Chiar daca in fata blocului ai observat o parcare cu multe locuri atunci cand intentionezi sa inchiriezi apartamentul, nu inseamna ca vei avea si acces acolo, daca esti chirias. In multe cazuri, locurile de parcare de langa blocuri sunt limitate. Asadar, daca ai una sau mai multe masini atunci cand vrei sa te muti cu chirie, ar fi bine sa il intrebi pe proprietar inca de la inceput care este situatia cu locurile de parcare din zona si daca tu vei avea dreptul sa parchezi pe vreunul dintre acestea.

Afla care sunt regulie pe care le respecta locuitorii cartierului/proprietatii

In cele mai multe cazuri, cei care locuiesc in complexe rezidentiale sau in blocuri proprietate privata au un set de reguli pe care trebuie sa le respecte. De exemplu, este posibil sa nu ai voie sa faci schimbari majore in apartament, sa speli masina in fata blocului sau sa o repari atunci cand esti in interiorul complexului, in alte locuri sunt intervale orare in care nu ai voie sa faci zgomot pentru ca risti sa fii reclamat de vecini. Inainte de a te muta in acel complex sau bloc, pune-te foarte bine la curent cu regulile si asigura-te ca le vei putea respecta.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!