5 sfaturi pentru amenajarea bucatariei

in Decoratiuni

Trendurile in materie de design interior vin si pleaca mai repede decat crezi. De aceea, daca vrei sa ai o bucatarie mereu moderna, specialistii iti recomanda sa optezi pentru un look echilibrat, pe care il poti personaliza usor, in functie de tendinte si de preferintele tale actuale.

Sfaturi pentru amenajarea bucatariei

Sursa foto

Daca planuiesti sa iti renovezi bucataria si vrei sa investesti mai mult atentie in design, urmeaza sfaturile de mai jos. Vei obtine un rezultat elegant, rafinat, dar totodata cool si original. In plus, bucataria ta va fi si functionala, element pe care nu trebuie sa il ignori.

Iata 5 sfaturi pretioase pentru o bucatarie moderna, spatioasa si luminoasa!

1. Foloseste strategia celor trei culori

Secretul unei bucatarii mereu in tendinte este personalizarea ei periodica. Pentru a putea face mici modificari, trebuie sa incepi de la o schema de culori alese strategic. Astfel, expertii recomanda sa te axezi pe doar trei nuante, dintre care una neutra (poti alege crem, gri sau bej), una pastelata (verde pal, galben pai, bleu) si o culoare de accent.

Proportia in care aceste nuante trebuie sa se regaseasca in bucatarie este exact in ordinea de mai sus. Foloseste nuanta neutra pentru mobilier si gresie, apoi adauga elemente pastelate la nivelul faiantei, electrocasnicelor sau scaunelor.

In final, utilizeaza cea mai puternica nuanta pentru a da viata incaperii. Poti folosi un galben strident, un oranj aprins, un albastru intens sau chiar un roz cu personalitate. Foloseste aceste culori pentru accesorii, prosoape, servete sau mici detalii la nivelul mobilierului (manere, sertare). Astfel, cand te plictisesti de culoarea puternica, o poti elimina sau inlocui cu usurinta.

2. Respecta proportiile

Nimic nu conteaza mai mult decat proportionarea corecta a mobilierului. Cand proiectezi bucataria, fa masuratorile necesare si ia in calcul felul in care piesele vor arata impreuna. De exemplu, daca vei avea o masa rotunda, delicata, completeaz-o cu scaune la fel de chic. In mod similar, daca ai o masa dreptunghiulara si masiva, opteaza pentru niste scaune cu personalitate, care sa completeze lookul. Poti gasi numeroase modele pe https://www.scauneonline.ro/, de unde te poti inspira pentru designul bucatariei tale.

In plus, ai grija ca masa si scaunele alese sa fie corect proportionate fata de mobilier si restul elementelor (frigider, cuptor etc.). In caz contrar, aspectul final nu va fi coerent si unitar, ci, mai degraba, dezordonat.

3. Imbina designul cu functionalitatea

Din dorinta de a avea o bucatarie chic, multe persoane omit un aspect esential: functionalitatea. Astfel, apar situatii in care ai un frigider modern, incastrat in mobilier, insa, mult prea mic pentru familia ta. De aceea, cand faci planul pentru amenajarea bucatariei, raporteaza-te, intotdeauna, la cat de utile sunt elementele pe care le integrezi in design. Pastreaza suficient spatiu pentru depozitarea ustensilelor si vaselor, precum si pentru stocarea alimentelor.

4. Pune accentul pe lumina si deschidere

O bucatarie normala poate deveni o adevarata bijuterie, atunci cand se pune accentul pe lumina naturala. Indiferent de dimensiunea ferestrelor, pune-le in evidenta cat se poate de mult. Daca geamurile nu sunt foarte generoase, evita sa pozitionezi alte obiecte pe pervazul din interior (plante, flori, ustensile etc.). Opteaza pentru o perdea discreta, semi-transparenta, alba sau in nuante deschise: crem, vanilie sau piersica. Astfel, vei permite luminii naturale sa intre in incapere si sa creeze acel efect minunat de deschidere si prospetime.

5. Personalitate si originalitate

Pentru a finaliza designul bucatariei tale moderne, este necesar sa incluzi elemente distinctive, care sa te defineasca, si sa nu ai o incapere ce pare copiata din cataloage si brosuri. Integreaza piesele de arta preferate sau organizeaza-ti condimentele intr-o vitrina transparenta. Daca ai o pasiune sau un hobby, expune-le la nivel de accesorii sau decoratiuni.

Nu in ultimul rand, ghideaza-te dupa instinct si pune-ti creativitatea la treaba. Rezultatele te vor surprinde chiar si pe tine!

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!