8 sfaturi pentru gradinarit - informatii utile

in Recomandari

Ce perioada ar putea fi mai buna pentru gradinarit decat cea in care ne aflam acum? Daca ai cochetat de ceva vreme cu ideea ca in curtea din fata pot creste mai mult decat buruieni, sau ai o livada in toata regula, a venit momentul sa indraznesti sa te implici. Si oricat de incepator sau avansat esti in ale gradinaritului, cateva sfaturi nu strica niciodata.

sfaturi pentru gradinarit - informatii utile

Sursa foto

1. Inarmeaza-te cu rabdare

Mail ales daca esti un gradinar novice, este recomandat sa intelegi ca acest proces de amenajare a unei gradini va lua ceva timp. Nimic nu va rasari peste noapte si nici treaba nu se va face mai repede decat te asteptai. Pasii facuti minutios iti vor aduce gradina mult visata, nu graba. Gradinaritul este un maraton, nu un sprint.

2.Foloseste tehnica buna de udat

O sa crezi poate ca radem de tine, dar udatul gradinii presupune mai mult decat sa manevrezi un furtun. Pana si momentul zilei face diferenta. Daca o uzi in mijlocul zilei, cand temperaturile sunt cele mai ridicate, risti sa iti anulezi efortul deoarece o parte din apa se va evapora. Te sfatuim sa iti uzi gradina dimineata sau seara. De asemenea, nu uda superficial. Ca apa sa ajunga in sol, trebuie sa insisti. Daca pamantul nu absoarbe usor apa, poti face cateva gauri cu coada maturii de exemplu si asa apa va ajunge mai adanc in sol.

3. Fa-ti un plan amanuntit

Ok, poate ca nu stii exact la ce sa te astepti in acest moment de la gradina ta,dar multe proiecte esueaza deoarece nu a existat un plan bine pus la punct. Dezvolta o strategie si mentine-o.

4. Echilibreaza spatiul

Una dintre greselile frecvente este plantarea unui copac mult prea mare in gradina din fata. Sigur, ai nevoie de un element central care sa lege peisajul, dar ai grija ca acesta sa nu blocheze soarele.

5. Fa cercetare

Greseala de mai sus, la fel ca multe altele, ar putea fi evitata cu un pic de implicare si cercetare. Nu te apuca de noul proiect pana nu stii exact de ce scule si materiale ai nevoie. S-ar putea sa constati ca ai cumparat din impuls si ce ai achizitionat nu se mai potriveste cu viziunea ta. De exemplu, merita sa cercetezi piata si sa gasesti motocositori la cel mai bun pret, nu sa achizitionezi prima masina de tuns iarba pe care o vezi.

6. Foloseste timpul in favoarea ta

Este recomandat sa abordezi fiecare proces ca pe unul foarte important si sa-ti concentrezi atentia pe un singur lucru in fiecare moment. Poate ca nu te tenteaza sa sapi si sa smulgi buruieni cand tot ce vrei tu este sa plantezi flori, dar nu pune caruta inaintea magarului. Gradina ta va suferi pe termen lung daca nu abordezi absolut fiecare proces cu seriozitate si incerci sa o iei pe scurtatura.

7. Nu sapa solul cat e ud

Din categoria greselilor cauzate de nerabdare si abordarea etapelor intr-o ordine aleatorie este si saparea solului cat acesta e ud. Daca faci asta, vei afecta calitatea solului. Recomandam cu caldura sa astepti pana se mai usuca si sa-l amesteci cu ingrasamant, poate chiar si nisip, in functie de nevoi.

8. Nu-ti "scalpa" peluza

Una dintre greselile cele mai comune este taierea ierbii aproape pana la radacina. Mai ales daca se anunta o perioada mai secetoasa, lasa iarba sa creasca putin mai lunga. Va retine mai mult timp umezeala si va ramane mai sanatoasa.

Urmeaza sfaturile de mai sus pentru bunul mers al proiectului tau de gradinarit si te vei bucura in curand de o gradina prospera in care iti va fi mai mare dragul sa-ti petreci cat mai mult timp.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bucatarie

SET MOBILA BUCATARIE MARINA B

Pret: 2265,00 LEI 1472,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!