Tunderea gazonului primavara si vara. Sfaturi si recomandari de masini de tuns iarba

in Recomandari

Tunderea gazonului in mod regulat este principala activitate care-ti asigura un spatiu verde bine intretinut. O gradina frumoasa si ingrijita parca te invita sa petreci timp de calitate alaturi de cei dragi, in special in sezonul cald, cand simtim nevoia sa stam mai mult timp afara.

Spatiul din jurul casei a inceput sa fie din ce in ce mai apreciat, asa ca tot mai multe persoane cauta sfaturi practice pentru intretinerea gazonului, in special primavara si vara.

Masina de tuns gazon

Sursa foto

Tunderea gazonului primavara si vara: sfaturi practice

Regularitatea este secretul unui gazon verde si des, dar si cosirea corecta este la fel de importanta. Este recomandat ca primavara tunderea gazonului sa se faca periodic, la aproximativ 7-10 zile, cand iarba are o inaltime in jur de 5 cm. Bineinteles, intervalul dintre tunderi se fixeaza in functie de ritmul de crestere a gazonului, dar nu trebuie sa depaseasca cele 10 zile.

Un truc bun pentru intretinerea gazonului, pe care il aplica profesionistii, este sa tunzi iarba de fiecare data dintr-o directie diferita, fata de cea anterioara. Efectul este inbunatatirea calitatii gazonului. Dar ca sa obtii un finisaj profesional, mai ai ceva de facut. Trebuie sa tunzi si marginile si sa le ajustezi. Desi tunderea gazonului este cea mai importanta activitate, nu este suficienta pentru intretinerea lui. in acele gradini pe care le admiri, cu gazon des si frumos intretinut, se continua procesul cu aerarea si fertilizarea corespunzatoare.

Gazonul, indiferent de tipul ierbii din care este compus, are un ritm de crestere mai accelerat primavara, asa ca este recomandat sa il tunzi mai des. in schimb, aceasta operatiune poate fi efectuata mai rar pe perioada verii fiindca iarba nu mai creste la fel de des. Mai mult de atat, spre mijlocul verii, chiar este recomandat sa lasi iarba putin mai lunga, fiindca va suporta mai usor perioadele de seceta. Totusi, nu uita ca un gazon lasat sa creasca prea mult va incepe sa se rareasca si isi va pierde din farmec.

Indiferent de anotimp, evita sa tunzi gazonul daca a fost udat de ploaie sau daca are roua pe el fiindca exista riscul ca la final sa observi o lucrare neuniforma.

Tunderea gazonului se poate dovedi a fi o activitate placuta si relaxanta, daca ai achizitionat din multitudinea de masini de tuns iarba un model de calitate. iti prezentam in continuare cateva caracteristici importante de care sa tii cont cand alegi masina de tuns gazonul.

Masini de tuns iarba: criterii de baza si recomandari de produse

Calitatea lucrarii si usurinta de manipulare iti arata de la inceput daca ai ales masina de tuns potrivita sau nu.

Ia in considerare ca, in functie de tipul de alimentare, exista mai multe tipuri de masini de tuns iarba:

  • manuala (este un model economic, actioneaza prin simpla impingere a utilajului);
  • electrica (functioneaza pe curent electric, este un model rapid, dar se poate dovedi incomod daca nu ai prelungitor si priza la indemana);
  • pe baza de acumulatori (modelul se incarca la curent inainte de utilizare, insa s-ar putea sa nu fie chiar potrivit pentru o gradina mare);
  • pe benzina (este o masina mai costisitoare, dar are putere mare si asigura libertate de miscare chiar si intr-un spatiu mare).

Pe scurt, iti vom prezenta care sunt principalele caracteristici de care sa tii cont cand te uiti la masini de tuns iarba: puterea motorului, autonomia de functionare, latimea de taiere, brand-ul, manevrabilitatea, nivelul de zgomot si tipul de colectare a ierbii.

Masina de tuns gazon RURIS RX500 se incadreaza cu succes in criteriile unei masini de tuns iarba de calitate. Acest model intra in categoria produselor profesionale, destinate nu numai gradinilor, ci si spatiilor verzi din zone industriale sau parcuri.

Modelul RURIS RX 500 este dotat cu un motor in 4 timpi de 5.5 CP, avand o latime de lucru de 52 centimetri. Un aspect important pentru obtinerea unui gazon perfect este inaltimea de taiere a ierbii. Iar la acest model, inaltimea de taiere este cuprinsa intre 25-75mm, putand fi reglata in 7 trepte, doar prin actionarea dispozitivului lateral situat la baza sasiului.

RURIS RX 500 ofera 5 functii intr-o singura masina de tuns gazon: colectare, aruncare in spate, aruncare in lateral, mulching si autocuratare.

Un alt avantaj este faptul ca aceasta masina de tuns are un variator cu ajutorul caruia se regleaza viteza de deplasare. Sistemul de autopropulsie ofera confort, eficienta si un timp redus de lucru. in plus, modelul este usor de utilizat si intretinut, dovedindu-se a fi solutia ideala pentru ingrijirea gazonului.

Alt model de masina de tuns iarba care se va dovedi extrem de util in gradina ta este motocoasa de umar RURIS 740 C. Modelul este accesorizat cu suportul de coarne Plus Confort si harnasamentul DualBalance, astfel ca asigura confort ridicat in timpul utilizarii.

Motocoasa RURIS 740 C este dotata cu noua tehnologie, noul model de motor in 4 timpi, care reduce vibratiile in timpul utilizarii, precum si zgomotul in comparatie cu un motor clasic. Timpul petrecut pentru tunderea gazonului va deveni astfel chiar relaxant si placut. Cu noua tehnologie, motorul poate lucra in orice pozitie, astfel ca te vei bucura de un confort sporit si de siguranta in timp ce lucrezi.

Daca te intrebi cat de puternica este Motocoasa RURIS 740 C, afla ca puterea dezvoltata este de 1.6 CP, asa ca modelul face fata multor solicitari mari in timp.

Inca un avantaj major este ca intretinerea acestui model este mult redusa, in comparatie cu un motor clasic, deoarece schimbul de ulei este facut la perioade mari de timp si nu trebuie mentenanta periodica.

Daca inca nu ai achizitionat o masina de tuns gazon, alege una de pe Shopnq.ro, magazinul unde vei gasi o gama bogata de masini de tuns gazonul, motocoase sau trimere.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!