Cum functioneaza chillerele si ce trebuie facut atunci cand prezinta defectiuni

in Diverse

Intr-o lume bazata pe eficienta si economie, companiile cauta cele mai ingenioase solutii pentru sistemele de climatizare. Astfel, acestea aleg chillerele.

Reparatii chillere

Chillerele reprezinta echipamente care elimina caldura dintr-un anumit mediu si o transfera in altul. De asemenea, chillerele asigura racirea prin mai multe etape ca:

  • Extragerea caldurii;
  • Transferul de caldura;
  • Eliberarea de caldura.

Deoarece acestea elimina caldura dintr-un mediu, transferand-o in altul, chillerele pot fi folosite in sisteme de racire precum si in dezumidificarea aerului. Chillerele mai poarta si numele de "grupuri de rece", fiind recunoscute in mod deosebit pentru utilizarea lor in sisteme complexe de aclimatizare cu functie de racire.

Modul de functionare al chillerelor

In termeni simpli, chillerele pot fi considerate drept sisteme de aclimatizare, in care un lichid extrage caldura cu ajutorul unui agent frigorific, urmand ca ulterior lichidul incalzit in timpul procesului de transfer sa se intoarca in circuitul chillerului.

Principiul de functionare al unui chiller sta la baza compresiei si a modificarii starii agentului frigorific lichid - gaz - lichid, procese care se deruleaza in in prezenta schimbarii de presiune si temperatura. In forma lichida, agentul frigorific continua circulatia in ciclul de refrigerare.

Pentru ca toate aceste etape sa fie duse la bun sfarsit, racirea va incepe cu un gaz de presiune joasa, faza care are loc la nivelul evaporizatorului.

Cum se intretin corect chillerele

In prezent, intretinerea chillerelor nu mai este deloc o procedura complicata - datorita sistemelor moderne de automatizare care permit monitorizarea modului de functionare si al depistarii erorilor.

Atat mentenanta cat si service-ul pentru chillere sunt asigurate de firme specializate. Pentru o buna functionare a chillerelor, noi va prezentam cateva sfaturi utile, care va vor ajuta in mod sigur:

  • Urmariti zilnic modul de functionare al chillerelor;
  • Conductele de apa trebuie sa fie curate tot timpul, pentru eficientizarea transferului de caldura;
  • Utilizatii solutii de tip anticoroziune pentru tratarea condensatorului;
  • Efectuati teste periodice pentru a verifica modul de functionare al compresorului.

Ce trebuie sa faceti daca chillerele prezinta defectiuni

Desi ati inteles cum functioneaza si cum se intretin aceste echipamente, trebuie sa stiti de asemenea si ce ar sa faceti in cazul in care apar anumite defectiuni la nivelul acestora.

Apartinand unui domeniu complex, in momentul in care chillerele prezinta defectiuni trebuie sa luati legatura cu specialistii, acestia fiind autorizati sa verifice si sa rezolve eventualele probleme. In functie de problema cu care va confruntati precum si de cat de complexa este aceasta, printre operatiunile incluse in rezolvarea acesteia se numara:

  • Revizia echipamentului;
  • Resoftarea panoului de control al chiller-ului;
  • Reparatii generale;
  • Controlul vibratiilor si altele.

Daca va aflati intr-o situatie neplacuta si aveti nevoie de ajutor specializat pentru reparatii chillere, noi va recomandam echipa Termotemp. Specializati in domeniu, cu o experienta de peste 18 ani pe piata instalatiilor, acestia pot solutiona orice problema legata de chillere. Interventia va fi realizata cu ajutorul unui personal calificat, cu materiale de calitate.

Acestia se deplaseaza la locatia dumneavoastra in cel mult 24/48 de ore, punandu-va la dispozitie reparatii chillere Bucuresti.

Cu cat problema este solutionata mai rapid, cu atat sansele de a se agrava se diminueaza considerabil.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!