Totul despre ingrijirea pielii in timpul sarcinii

in Diverse

Sarcina reprezinta cea mai frumoasa perioada din viata unei femei si cea mai delicata, pentru ca aduce schimbari nu doar in plan emotional, ci si in plan fizic. Din acest motiv, femeile isi doresc sa stie cum pot avea grija de pielea lor pe timpul sarcinii, astfel incat sa se simta cat mai bine. Vrei sa afli cum sa-ti ingrijesti corpul inca din timpul graviditatii? Tine cont de recomandarile noastre, din randurile de mai jos!

Ingrijirea pielii in sarcina

Sursa foto

Cum ai grija de tenul tau in timpul sarcinii?

Pentru ca tenul tau este mai sensibil in perioada celor 9 luni de sarcina, atunci cand apar pete pigmentare sau pistruii, trebuie sa revizuiesti lista de produse pe care le foloseai in mod obisnuit. Astfel, este indicata utilizarea produselor care au un PH neutru si mentin pielea sanatoasa, fara sa contina coloranti, parabeni sau parfumuri. Crema hidratanta este la fel de importanta in timpul sarcinii, pentru ca impiedica pielea sa-si piarda din elasticitate.

Cu ce probleme ale tenului te poti confrunta in lunile de sarcina?

Din cauza schimbarilor hormonale, te poti confrunta cu afectiuni precum rozaceea, acneea, decolorarea pielii, eczemele sau vergeturile, atunci cand pielea se intinde mai mult decat in mod obisnuit. Aceste probleme sunt comune, pe masura ce hormonii se modifica si pot fi evitate prin folosirea produselor potrivite si a unei diete echilibrate.

Cum tratam problemele pielii in timpul sarcinii?

Daca te confrunti cu pete pigmentare, nu uita sa aplici crema cu factor de protectie solara. Chiar daca melasma tinde sa dispara de la sine, in unele cazuri ramane si dupa ce dai nastere unui copil, asa ca tenul trebuie protejat. In timpul sarcinii, nu sunt recomandate tratamentele cu laser si peelingul chimic, care pot afecta fatul. Daca te confrunti cu pete pigmentare sau acnee, poti sa consulti un medic dermatolog, care iti poate recomanda orice crema pentru tratament local, astfel incat sa nu aiba efecte negative asupra sarcinii. In ceea ce priveste vergeturile, uleiurile esentiale corect folosite, alaturi de hidratare, iti vor asigura o piele sanatoasa si frumoasa. Aceleasi creme si tratamente pot fi folosite si pentru pielea de pe brate, sani, coapse sau abdomen.

Ce produse de machiaj poti folosi in timpul sarcinii?

La fel ca in orice perioada a vietii, in timpul sarcinii te poti machia asa cum iti doresti, pentru a te simti bine. Desi machiajul in sarcina nu are contraindicatii, verifica intotdeauna compusii din baza pentru machiaj sau din fondul de ten. Poti opta si pentru machiajul cu produse minerale, care nu incarca tenul, nu provoaca alergii si nu inrautateste eventualele probleme ale tenului.

Care sunt produsele recomandate pentru ingrijirea tenului?

  • Alege produse care sprijina balanta de hidratare a tenului pe tot parcursul sarcinii, precum Vichy Normaderm gel de curatare, care protejeaza tenul si il curata in profunzime.
  • Renunta la produsele care contin Retinol sau alte derivate din Vitamina A si limiteaza-te la creme hidratante si lotiuni anti-acneice de curatare a fetei.
  • Demachiaza-te in fiecare dimineata si seara!

Ingrijirea corpului in timpul sarcinii

  • Cu mici exceptii, vergeturile reprezinta una dintre cele mai frecvente probleme care apar in timpul sarcinii, atat pe picioare si abdomen, cat si pe sani sau coapse. Din acest motiv, pielea ta necesita o ingrijire suplimentara in aceasta perioada. Pentru a preveni vergeturile, trebuie sa ai grija la alimentatie, pentru ca o dieta echilibrata influenteaza modul in care arata pielea.
  • Consuma cat mai multe proteine, pentru ca pielea are nevoie de colagen si elastina si legume, care asigura necesarul de fibre si vitamine pentru piele.
  • Foloseste produse care contin vitamina E, care au o actiune puternic antioxidata si protejeaza pielea de actiunea radicalilor liberi. Cremele cu vitamina E iti asigura o piele sanatoasa, frumoasa si stralucitoare.
  • Renunta la lotiunile si cremele de corp care contin alcool, parabeni, coloranti sau parfumuri.

Ingrijirea pielii in timpul sarcinii este esentiala, pentru a te simti perfect in pielea ta. Foloseste produse care contin vitamine benefice pentru ten, in baza recomandarilor medicului dermatolog, uleiuri care previn si combat celulita si apeleaza la machiajul mineral, ideal pentru tenul tau. Dieta sanatoasa si hidratarea corespunzatoare sunt la fel de importante in lunile de sarcina, atat pentru bebelus, cat si pentru sanatatea pielii si a organismului tau.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!