Mini ghid despre cele mai noi baterii cu senzor - o alternativa moderna a bateriilor obisnuite

in Recomandari

Dezvoltarea societatii a dus la aparitia multor tehnologii care ne usureaza vietile. In spatiile cu functionalitate inalta, asa cum sunt baile si bucatariile, niste simple baterii senzor ne pot ajuta sa castigam timp.

Bateriile cu senzori sunt compuse dintr-un robinet si o celula de detectare in infrarosu. Aceasta celula are functia de a detecta miscarile si sursele de caldura aflate in campul vizual al acestora. Odata ce semnalul este trimis, in mai putin de o secunda apa incepe sa curga automat.

baterii senzor

Cum functioneaza?

Imediat ce celula cu infrarosu identifica o prezenta (mana, pahare, vase), apa incepe sa curga. Cand luam mana din fata ei sau cand inlaturam vasele aflate in campul vizual al acesteia apa se opreste. Aceste baterii se gasesc deja de multa vreme in baile centrelor comerciale, spitalelor sau ale altor locuri publice, insa din ce in ce mai multi oameni aleg instalarea unor astfel de baterii si in propriile case.

Care sunt beneficiile?

Marele lor avantaj este reducerea semnificativa a consumului de apa. Unele studii spun ca astfel putem limita chiar si cu 60% consumul de apa pe care il realizam cu o baterie standard.

Concret, beneficiile unor baterii senzor sunt:

  • Ne ajuta sa facem economii de apa;
  • Sunt foarte practice;
  • Sunt deosebit de igienice din moment ce nu trebuie sa atingem bateria;
  • Se potrivesc de minune pentru persoanele in varsta, copii sau pentru cei cu nevoi speciale;
  • Sunt ideale in baile care vor fi folosite de mai multe persoane.

Printr-o baterie obisnuita, evident ca vom consuma mai multa apa decat avem nevoie. Ei bine, acest consum poate fi redus considerabil. Utilizarea senzorilor cu infrarosu face posibila rularea apei de indata ce prezenta mainilor (a unei tigai sau a unui obiect de spalat) este detectata de senzor. Apa se opreste in mod automat din curgere, odata cu indepartarea mainilor sau obiectelor.

In cazul utilizatorilor multipli, beneficiile sunt evidente, nu numai din punct de vedere economic, ci si din punctul de vedere al igienei. Nu mai este necesar sa se manipuleze in mod direct bateriile pe care se gasesc germeni (mai ales daca chiuveta este amplasata langa toaleta).

Aceste baterii senzor pot fi, de asemenea, de mare ajutor pentru persoanele a caror mobilitate este redusa. Practic, nu mai exista un robinet sau o clapeta care trebuie actionate manual, astfel ca utilizarea este oportuna pentru absolut oricine.

Calitate

Nu trebuie sa uitam ca atunci cand vorbim de echipamente sanitare, calitatea are un cuvant puternic de spus. In bai trebuie ca toate accesoriile sa fie sanitare, din materiale rezistente si sa faca fata la contactul regulat cu apa.

Bateriile trebuie achizitionate de la un producator specializat, mai ales daca vorbim de o baterie termostatata sau de baterii senzor, unde intra si anumite parti electronice in calcul. Bateriile reprezinta investitii pe termen lung, astfel incat merita cu adevarat sa investim ceva mai mult intr-un lucru de calitate premium, si nu in ceva la un nivel calitativ indoielnic, pe care il gasim in orice magazin generalist.

Calitate Grohe de la Baterii Lux

Astfel de baterii putem gasi in magazinul Baterii Lux, unde toate produsele comercializate apartin marcii Grohe. Brandul Grohe este una dintre cele mai renumite de pe piata internationala, datorita performantei dar si a rezistentei in timp a produselor fabricate.

In plus, magazinul Baterii Lux pune la dispozitie oferte speciale la toate produsele comercializate, fie baterii senzor, baterii obisnuite sau orice alte echipamente si accesorii sanitare.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Textile

SITE NIKYDECOR

Pret: 290,00 Lei

De la NIKY DECOR

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!