Sfaturi pentru intretinerea gazonului tau

in Gradina flori de apartament

Chiar daca exista multe modalitati de amenajare a unei gradini, invariabil veti avea si suprafete acoperite cu gazon. Scurta, deasa si mereu verde este aspectul ideal al ierbii.

Dar asta nu se intampla doar asa. Este nevoie de multa grija.

Sfaturi pentru intretinerea gazonului

Tocmai de aceea am pregatit cateva sfaturi pentru ca peluza sa devina vedeta gradinii tale.

Sistemul de irigatii

Daca nu vrei sa stai cu furtunul in mana pentru a uda gazonul, te sfatuim sa optezi pentru un sistem de irigatii automatizat. Este indicat mai ales daca folosesti gazon prin insamantare.

Sistemul de irigatii trebuie reglat sa se activeze o data la 2-3 zile, atunci cand nu a plouat mult sau deloc, daca a cazut o cantitatea suficienta de ploaie.

In perioadele de seceta gazonul va trebui udat zilnic!

Intretinerea gazonului

Eliminarea daunatorilor

Smulgerea buruienilor este una dintre activitatile pe care trebuie sa o desfasori constant, daca iti doresti sa ai un gazon sanator si aspectuos.

Pe langa aspectul inestetic, buruienile vor absorbi substantele nutritive din sol, astfel incat iarba nu va mai creste corespunzator.

Elimina buruienile atunci cand apar, astfel incat sa nu aiba timp pentru a se inmulti.

Tunderea gazonului

Cu toate ca iti poti cumpara un robot care sa tunda iarba in locul tau este bine sa cunosti cateva aspecte despre aceasta activitate.

In lunile de iarna nu va trebui sa tunzi gazonul atat de des, deoarece cresterea incetineste, mai ales atunci cand temperaturile scad considerabil. Pe timp de vara, insa, va trebui sa faci aceasta activitate cel putin o data pe saptamana.

Daca solul este umed, evita sa tunzi gazonul, deoarece exista riscul sa produci daune peluzei.

Indeparteaza doar o treime din lungimea gazonului.

Aerarea solului

Aerarea solului asigura o mai buna penetrarea a apei si oxigenului la radacinile ierbii. Aceasta activitatea este necesara pentru a asigura sanatatea gazonului, mai ales in perioade de seceta.

Aerarea presupune crearea unor gauri mici in gazon, la anumite intervale si adancimi. Poate fi realizata cu ajutorul unei furci sau cu unelte specifice.

Intretinerea gazonului

Daca aveti nevoie de ajutor cu gazonul vostu, puteti apela la companii specializate in servicii de montare gazon sau intretinere spatii verzi. Succes la gradinarit!

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!