Ce aspecte sunt importante atunci cand alegem baterii dus?

in Ghid Practic Casa

UIn momentul in care investim intr-un obiect pentru casa noastra ne dorim ca acel obiect sa fie rezistent - adica sa poata fi utilizat pentru o durata lunga de timp fara sa se defecteze. Inclusiv cand vorbim despre obiectele sanitare din baie, cum ar fi baterii dus, avem asteptarea ca acestea sa fie de o calitate ridicata pentru ca uzura lor este una accentuata, luand in considerare cat de des acestea sunt folosite.

Baterii de dus

In acelasi timp, aspectul vizual este un element important pentru orice persoana. Iar datorita tehnologiilor moderne, calitatea si aspectul unor elemente precum baterii dus pot reprezenta doua trasaturi reunite in acelasi obiect.

Dar pentru a face o alegere buna in ceea ce priveste obiectele sanitare din baie trebuie sa tii cont de cateva sfaturi.

De ce este atat de importanta calitatea?

Mai intai de toate trebuie sa ne punem deacord asupra faptului ca calitatea unei baterii dus si in general a oricarui alt obiect chiar reprezinta un aspect asupra caruia nu putem negocia. Pentru orice lucru cumparat platim un pret. Un produs de o calitate mai slaba se va defecta mai repede. Acest lucru presupune ca va trebui reparat sau schimbat intr-un timp mai scurt - prin urmare alti bani investiti. De cele mai multe ori reparatiile sau schimbarea bateriilor in mod repetata la distante mici de timp duce la a plati mult mai mult fata de ceea ce ati plati pentru o baterie de o caltate inalta. La final totul se rezuma la suma de bani investita.

De calitatea unei baterii depinde si jetul de apa pe care il furnizeaza, sau temperatura constanta si ciar insasi aspectul placut al bateriei.

Util si practic - doua trasaturi care sunt necesare

Bateriile dus daca sunt calitative sunt usor de folosit. Insa de cele mai multe ori acestea vin integrate si cu functii diverse. Indicii ale calitatii unei baterii dus sunt jetul puternic si functia de reglare a acestuia si a debitului de apa. De asemenea, astfel de baterii trebuie sa poata fi manevrate cu usurinta astfel incat fiecare persoana sa poata sa-si gaseasca facil temperatura potrivita pentru ea.

Modele de baterii de dus extrem de cautate

Modelul clasic de baterii dus este cel cu robineti. Astfel de baterii detin doi robineti, unul specific pentru a porni apa calda si unul pentru a porni apa rece. Este un model folosit in designul "old school" pentru crearea in baie a unei atmosfere vintage.

Bateriile monocomanda sunt mai simlu de utilizat din perspectiva reglarii temperaturii apei. Avand un singur robinet, acestea pot fi foarte utile si la realizarea economiei apei, lucru care este mai dificil la bateriile cu doi robineti la care se realizeaza pierderi de apa pana se gaseste temperatura dorita a apei.

Bateriile de dus simple sunt formate de bateria propriu zisa la care se adauga un furtun si o para. Acestea pot fi utilizate atat pentu o cabina de dus cat si pentru o cada. O versiune mult mai avansata a acestui model sunt seturile de dus. Setul de dus cu baterie este dotat cu mai multe functi si prin urmare acest aspect este cel mai cautat de catre utilizatori.

Materialele din care sunt realizate bateriile

Calitatea unor baterii dus depinde si de materialul din care acestea sunt realizate. Pentru a se evita defectarea acestora, un zgomot ridicat al apei, diferentele mari de temperatura, jet prea puternic sau inconstant este important sa alegiti o baterie realizata dintr-un material calitativ. Inoxul corespunde celor mai inalte standarte si prin urmare este foarte apreciat.

De asemenea, trebuie sa fiti atenti si la finisajul bateriei de care depinde aspectul pe care il va avea aceasta dupa multe utilizari.

Cand alegi aici o baterie dus opteaza si pentru un magazin sigur de unde sa o achizitionezi. Magazinul online baterii-lux.ro este un furnizor excelent pentru achizitionarea obiectelor sanitare pentru baie.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!